Takeaway barhapjes en cocktails bij Bar Filía

Uitbaters Seppe Vantieghem en Aaron Walleghem.© AN
Uitbaters Seppe Vantieghem en Aaron Walleghem.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daar bijhorende subsidie van 250 euro, viel niet in dovenmansoren. Voor veel restaurants blijkt het aanbieden van een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor Seppe Vantieghem (28) en Aaron Walleghem (28), uitbaters van Bar Filía in de Sint-Jorisstraat in Kortrijk.

Seppe en Aaron kennen elkaar al sinds de kleuterklas. Toevallig kwamen ze alle twee in de horeca terecht. Na een paar jaar besloten ze in april 2019 Bar Filía te openen op de hoek van de Sint-Jorisstraat aan het Schouwburgplein. “Een plek waar iedereen welkom is, maar we mikken vooral op twintigers en dertigers die willen genieten van een leuke avond uit zonder blèrende dj in hun oor”, klinkt het.

Het jonge duo bood tijdens de eerste lockdown hun bekende cocktails al aan om mee te nemen. Maar de laatste weken gooiden ze het over een andere boeg. “Exact een week voor we opnieuw moesten sluiten, lanceerden we ons eetconcept”, vertelt Aaron. “Lekkere barhapjes en vers gemaakte burgers. Meteen een schot in de roos. Het sprak dus voor zich dat we die zouden aanbieden om af te halen.”

Geen leveringen

“Leveringen doen we niet, dat zou gewoon een te grote kost zijn”, vult zijn collega Seppe aan. “Omdat we ook nog investeerden in een, voorlopig ongebruikt, winterterras, houden we onze kosten zo laag mogelijk. Zonder aan kwaliteit in te boeten natuurlijk.”

De tweede sluiting kwam uitzonderlijk hard aan voor Aaron en Seppe. “Het eerste jaar moet je altijd een beetje zoeken met een nieuwe zaak. Maar wij stonden echt net op het punt om groot te worden”, aldus Seppe. (AN)

Afhalen bij Bar Filía kan elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 18 en 20.30 uur. Reserveren is niet verplicht, maar zeker voor de cocktails wel aan te raden. Meer informatie en een menu vind je terug op barfilia.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.