‘t Veer en Galloo openen de deuren tijdens Open Bedrijvendag Menen

Redactie KW

De samenwerking tussen de internationale recyclagetopper Galloo en maatwerkbedrijf ‘t Veer is al jaren een succesverhaal. Tijdens de Open Bedrijvendag openen ze éénmalig de deuren.

“Kartonnen dozen plooien en fietsbanden oppompen, dat is het stereotiepe beeld dat er nog steeds heerst over maatwerkbedrijven zoals ‘t Veer”, zegt Bram Wenes, communicatieverantwoordelijke voor ‘t Veer. Hij wil van de Open Bedrijvendag dan ook gebruik maken om die clichébeelden uit de wereld te helpen. “Onze medewerkers kunnen vaak aan de slag in erg gevarieerde taken. Wij houden alleen rekening met de specifieke noden zodat ze zich comfortabel op de werkvloer voelen.”

Beter recycleren dankzij ‘t Veer

Pierre Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van Galloo, aarzelde dan ook geen seconde om een samenwerking aan te gaan met ‘t Veer. “Per dag kunnen wij hier tot 15 vrachtwagens met afgedankt elektrisch materiaal ontvangen” klinkt het. “Dit stemt overeen met 100 ton televisies, speelgoed, computers, grasmachines… Dit diverse aanbod zorgt ervoor dat de depollutie, het verwijderen van zaken zoals batterijen, erg moeilijk door machines kan worden uitgevoerd.”

“Een eerste manuele sortering en verwijdering is veel efficiënter. De medewerkers van ‘t Veer zorgen voor een eerste, belangrijke stap in het recyclageproces. Daarna nemen onze industriële shredders het over. Op die manier kunnen we tot 95% van het ontvangen materiaal gaan recycleren, absolute recordcijfers.”

“Samenwerking met Galloo toont waarde ‘t Veer”

“Die manuele triage en depollutie is een kolfje naar de hand van onze doelgroepmedewerkers”, vervolgt Gunther Bamelis, algemeen directeur van ‘t Veer. “De samenwerking met Galloo is goed voor een kwart van onze tewerkstelling en het maakt meteen ook duidelijk dat onze mensen meer dan hun waarde hebben. Er moet aan een duchtig tempo worden gewerkt om de 100 ton tijdig te kunnen verwerken.”

“We investeren voortdurend in aangepaste lijnen waar onze medewerkers zich optimaal kunnen concentreren op hun taak. Zo installeerden we recentelijk een structuur waar computers en laptops worden ontmanteld, terwijl onze mensen kunnen zitten.” Wie zelf kennis wil maken met deze unieke samenwerking, kan hiervoor terecht op de Galloo & ‘t Veer site, in de Industrielaan tijdens de Open Bedrijvendag op 6 oktober 2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier