‘t KokkerElleke opent nieuwe werkplaats en afhaalruimte

We zien Guy Platteeuw en Ellen Demonie en de kinderen Olivia en Clément voor de nieuwe zaak. (foto RB)
Redactie KW

Traiteur-catering ‘t KokkerElleke begon vijf jaar geleden heel bescheiden in de garage van de woning in de Langemarkstraat in Poelkapelle. Het succes dwong uitbaters Guy Platteeuw en Ellen Demonie tot de bouw van een nieuwe werkplaats en afhaalruimte.

Guy Platteeuw (33), afkomstig van Brugge, en Ellen Demonie (31), een geboren en getogen Poelkapelse, runnen de goed draaiende zaak. Ellen leerde de knepen van het vak in Salons Saint-Germain in Diksmuide en liep stage in gekende zaken zoals het Notarishuys in Diksmuide. Guy vervolmaakte zijn kookkunsten in Brugse gekende restaurants, liep stage bij Wout Bru, werkte in de Merlijn in Beselare en was chef in het Roeselaarse ‘t Keukentje. “Ellen en ik volgden de koksschool Spermalie in Brugge”, vertelt Guy. “Vijf jaar geleden kwamen we met onze kinderen Olivia (5) en Clément (4) naar Poelkapelle, onder de naam ‘t KokkerElleke. Sinds 15 april is er onze nieuwe traiteurszaak in de Langemarkstraat 19 in Poelkapelle. Onze garage was veel te klein geworden, we hadden echt nood aan een grotere werk- en opslagruimte.”

Afhaalautomaat

“Het coronavirus strooit wel wat roet in het eten, want alle communiefeesten en huwelijken werden afgeblazen. Gelukkig kunnen we terugvallen op een afhaalsysteem. Onlangs zijn we ook gestart met een afhaalautomaat, met desserts en vers bereide maaltijden. Van zodra de richtlijnen het opnieuw toelaten, starten we opnieuw met onze traiteurdienst op verplaatsing. We gaan ook verder met hetzelfde concept van afhaalgerechten in de automaat en proberen zo goed mogelijk aan de wensen van de klanten te voldoen. Bij ons kan je terecht voor feesten, huwelijken, babyborrels, bedrijfsfeesten, recepties…” (RB)

Info: info@tkokkerelleke.be of www.tkokkerelleke.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier