‘t Hoge herleeft: nieuwe bar én feestkelder in Kortrijkse studentenbuurt

Lore en Jan openen hun Barsol: "'t Hoge heeft nood aan studentencafés", klinkt het overtuigd. © JA
Redactie KW

De studentenbuurt op ‘t Hoge is aan een revival bezig. Barsol opende deze week de deuren in de Doorniksesteenweg. Jan De Winter en Lore Pynoo pakken uit met een hippe bar en een feestkelder CLUB-1.

Enkele weken na de heropening van Den Bross, gingen deze week de deuren open bij de buren van Barsol. Jan De Winter (26) en Lore Pynoo (26) beginnen er aan hun eerste zelfstandige uitdaging als uitbaters. Het koppel uit Zwevegem heeft ervaring in de horeca. “Ik heb bedrijfsmanagement gestudeerd en werkte op een commerciële binnendienst, maar eigenlijk droomde ik er al langer van om zelfstandig te worden”, vertelt Lore. “De koksopleiding waaraan ik bezig ben, heb ik nu wel even on hold gezet.”

Over de middag vind je haar dus in de keuken waar ze warme broodjes en soep bereidt. Jan werkte voordien bij Decathlon en voetbalt bij Eendracht Wervik. “We liepen al even rond met plannen voor een zomerbar, via de brouwer konden we een aantal panden bekijken. We moesten er niet lang over nadenken, hier zagen we onmiddellijk potentieel in.”

“Er zit nu opnieuw wat variatie op ‘t Hoge, volgens de studenten brengt onze komst de buurt weer tot leven”

Jan en Lore verwachten vooral veel studenten. “Maar uiteraard is iedereen welkom, wie in de buurt werkt kan hier ook een hapje komen eten of gezellig iets komen drinken. We denken er zelfs aan in de toekomst afterworkevents te doen.”

Sol

Dankzij de feestlocatie in de kelder werd de naam Barsol geboren. “We waren op zoek naar een sterke naam. Het woordje sol, dat zowel zon als grond betekent, leek ons perfect. Het logo van Barsol bestaat uit de zon en de maan en dat van onze CLUB-1 is de cirkel van de maan.” Studentenclubs kunnen op maandag en dinsdag terecht in CLUB-1 voor activiteiten. Op woensdag en donderdag zullen Jan en Lore zelf feestjes organiseren. “We zullen met concepten werken, zo is er bijvoorbeeld volgende week donderdag KISS KISS, een feestje met urban en hiphop. Op die manier zullen alle muziekgenres aan bod komen. Zo zullen we voor elke stijl een concept uitwerken.”

Jan en Lore brachten allebei een tijd door in Gent en weten wat studenten zoeken. “Kortrijk heeft echt studentencafés nodig op ‘t Hoge. Met de terugkeer van Den Bross en onze komst is er er opnieuw wat variatie in de rij. Er zijn plannen om samen activiteiten te organiseren zoals de Winternacht. De studenten zelf zijn blij met onze komst, het brengt de buurt weer tot leven zeggen ze.”

(Jasmien Aernout)

Barsol is open vanaf 10u30, van maandag tot vrijdag.