’t Eén en ’t Ander verkozen tot favoriete lokale winkel

We zien winkelbediende Ellen Bonte en ergotherapeute Annemie Lietaert.© EG
We zien winkelbediende Ellen Bonte en ergotherapeute Annemie Lietaert.© EG
Redactie KW

’t Eén en ’t Ander werd verkozen tot ambassadeur van de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. In alle West-Vlaamse gemeenten werd zo’n zaak verkozen om het lokaal winkelen te promoten.

Precies tien jaar geleden lag Annemie Lietaert, ergotherapeut aan het Heilig Hart Ieper en winkelverantwoordelijke, mee aan de basis van de winkel in de Poperingseweg 8. “We verkochten al producten van de mensen die in het psychiatrisch ziekenhuis verblijven, maar dat gebeurde in het ziekenhuis zelf”, vertelt Annemie. “Omwille van de drempelvrees en de toegankelijkheid was dit niet ideaal. Onder impuls van diensthoofd Bruno Libbrecht kregen we de mogelijkheid om een bestaand verfwinkeltje aan te kopen en vestigden er oorspronkelijk een kaarsenatelier. Nadat de nieuwbouw van het Heilig Hart klaar was, konden we er een winkel met een boodschap in onder brengen: ‘Naast het feit dat je psychisch ziek bent, heb je toch mogelijkheden’.

Handgemaakte producten

De producten die verkocht worden in hebben al een leven gehad voor ze in de winkel komen. Het zijn stuk voor stuk handgemaakte producten die het verhaal vertellen van de mensen die ze creëerden. Mensen die om één of andere reden terecht kwamen in een psychiatrisch ziekenhuis.” Patiënten houden soms mee de winkel open en een bezoek stimuleert hen in hun genezingsproces. ‘t Eén en ‘t Ander is de enige winkel in West-Vlaanderen buiten een ziekenhuis. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier