‘t Drevehof nu ook West-Vlaamse streek- en hoeveproducent

Evelien Taveirne van 't Drevehof tussen de koolgewassen. (foto EF)
Redactie KW

De familie Verstraete-Taveirne is trots op het behalen van het ‘streek- en hoeveproduct’-label dat uitgereikt wordt door de provincie West-Vlaanderen. In Hollebeke kweken Frank Verstraete (51) en Evelien Taveirne (42) al 35 jaar groenten en aardbeien. En dat werpt zijn vruchten af.

Sinds 2001 zetten Frank en Evelien ook de hoevewinkel verder. En de opvolging is zo goed als verzekerd. “Onze tweelingszonen Emiel en Michiel (18) helpen ook geregeld een handje. Ons bedrijf bestaat uit twee takken: er zijn namelijk de 140 melkkoeien die gemolken worden door twee robots. Daarnaast hebben we dus onze hoevewinkel. Dat begon met het te koop aanbieden van wat zelfgekweekte perkplanten, die we teelden in een kleine hobbyserre. Dat mondde vlug uit in een grotere serre die ook diende voor tabaksteelt”, vertelt Evelien.

“Ondertussen zijn we gestopt met die tabak en hebben we een nieuwe winkel gebouwd. We pasten ook ons teeltplan aan. Naast aardbeien begonnen we ook chrysanten, aardappelen, koolgewassen, knolselder, pompoenen, butternut en courgetten te kweken. In onze hoevewinkel is alles vers en kwaliteitsvol. Je vindt er trouwens ook producten van collega-landbouwers.”

Van land tot bord

In de hoevewinkel van ‘t Drevehof in de Kortewildestraat zijn ondertussen zeker 50 kaassoorten te verkrijgen. “Daarnaast vind je bij ons ook zuivelproducten, zoals melk, yoghurt, eieren en ijs. Of wat dacht je van fruitsappen en gedroogde vruchten? We bieden zelfs paté van de hoeveslager aan en je kunt er ook een bijpassend streekwijntje bij kopen. Zelfs koffie kun je hier op de kop tikken. Uiteraard zijn het (h)eerlijke koffiebonen uit het buitenland, die hier dan door een plaatselijke koffiebranderij verwerkt worden. Met onze hoevewinkel willen we de keten van land tot bord zo kort mogelijk houden. Het is belangrijk dat mensen weten waar hun eten vandaan komt. Door bij ons hun inkopen te doen, zien de mensen welke inspanningen wij dag in dag uit doen om al die 100 procent West-Vlaamse lekkernijen onder de beste omstandigheden te kweken en te koop aan te bieden.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier