‘t Convent wordt openbaar verkocht

't Convent in betere tijden, we zien Pascale Naessens bij Sonja Deraedt en chef Rudi De Volder © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het domein van ‘t Convent in Lo-Reninge staat te koop bij veilinghouders Venalis. Het betreft de volledige site met het hotel met wellness en het ruime restaurant met ingerichte keuken, maar ook de helihaven, de wijngaard en de ruime parking behoren tot het domein.

De rechtbank van koophandel in Veurne verklaarde de firma van het voormalige sterrenrestaurant op 19 november 2014 failliet. Er hingen al enkele jaren donkere wolken boven het domein. Chef Rudi De Volder maakte ooit furore met zijn eigen truffelkwekerij en zijn eigen helihaven. In 2009 deed de politie een inval bij hem en werd illegaal bewaard wild in de diepvriezer ontdekt. Sindsdien kwamen chef en restaurant in een negatieve spiraal van roddels terecht. Als dieptepunt heerste daarna het hardnekkige gerucht als zou De Volder zichzelf van het leven beroofd hebben. Even leek het tij te keren toen dochter Sharon en haar echtgenoot Sébastien de zaak overnamen. Maar zij zagen al snel dat de financiële put te diep was en trokken zich uit de zaak terug. Rudi nam ‘t Convent opnieuw over, maar het kwam nooit meer goed.

(MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.