‘t Botteltje opent exclusief bierhotel in Oostende

Partners en vertegenwoordigers van de verschillende brouwerijen tijdens de officiële opening van het bierhotel. © MF
Redactie KW

Na een biercafé en een bierrestaurant opent ‘t Botteltje nu ook een bierhotel in Oostende.

“In september 2016 begonnen we met de renovatie van Hotel Marion. De heropening van het hotel vond plaats in juni 2017. Tegelijkertijd werd de naam van Hotel Marion vervangen door Hotel Botteltje. De cirkel is nu rond. Alles staat in het teken van Belgische bieren. Café Botteltje heeft de meeste bieren aan de Belgische kust. We serveren meer dan 350 soorten, waarvan het eigen streekbier Ostensche Strever“, zegt zaakvoerder James Desimpelaere.

Gratis bier en gadgets

“De receptie van het hotel werd aangepast in het teken van bottels. We schreven brouwerijen aan en vroegen om foto’s aan te leveren om de kamers aan te kleden. Sommige deelnemers lieten nieuwe foto’s nemen van hun brouwerij, andere namen een foto met de Oostendse skyline. Het aantal kamers ging van 27 naar 15 grote themakamers. Iedere kamer is genoemd naar een deelnemende brouwerij, uniek in ons land”, klinkt het.

't Botteltje opent exclusief bierhotel in Oostende

“Elke kamer telt één of twee foto’s van de desbetreffende brouwerij, samen met verschillende gadgets van de brouwerij. Die mogen de klanten na hun bezoek meenemen. Bij aankomst in de hotelkamer zijn twee gratis gekoelde flessen bier voorzien. Ook deze flessen zijn van de desbetreffende brouwerij. De kamers kregen ook een authentieke houttoets en zijn voorzien van alle moderne comfort”, gaat James verder.

't Botteltje opent exclusief bierhotel in Oostende

Een overzicht van de nieuwe aangepaste kamers en deelnemende brouwerijen: kamer 10 (Bosteels), kamer 11 (De Brabandere), kamer 12 (Dubuisson), kamer 13 (Wilderen), kamer 20 (Strubbe), kamer 21 (Het Anker), kamer 22 (Ter Dolen), kamer 23 (Jessenhofke), kamer 24 (Leroy), kamer 30 (Lindemans), kamer 31 (De Halve Maan), kamer 32 (Rodenbach), kamer 33 (Caulier), kamer 40 (Duvel) en kamer 41 (La Chouffe).

't Botteltje opent exclusief bierhotel in Oostende

Hotel valt in de smaak

De interesse in het nieuwe hotel is groot. “We krijgen heel wat boekingen binnen als cadeau of attentie voor iemand die graag Duvel drinkt, bierliefhebbers of gezinnen. Andere mensen waren onlangs dan weer in La Chouffe en wilden daarom in die kamer slapen. Het is vooral leuk dat onze gasten voortaan iets eten in het restaurant, achteraf een biertje drinken aan de toog en dan gaan slapen in hun bierkamer. Ons concept staat helemaal op punt en is beslist een meerwaarde voor Oostende“, aldus nog James Desimpelaere.

(MF)