‘t Boldershof sluit eind dit jaar de deuren en maakt plaats voor woonproject

© (Foto MVN)
Redactie KW

De bekende feestzaal ‘t Boldershof in de Schooldreef in Oostkamp sluit eind dit jaar de deuren. “Door corona werd het helaas wat een slotjaar in mineur”, zegt zaakvoerster Annemie Duprez. De familiezaak werd vorig jaar al verkocht en zal gesloopt worden in functie van een woonproject.

Het verhaal van ‘t Boldershof gaat op 28 februari 1923 van start wanneer Maurice en Madeleine Dezutter het hoogste bod doen op een “schoonen en welgelegen eigendom” op de hoek van de Kapellestraat en de Schooldreef. Het koppel begint in de voormalige afspanning een herberg die later wordt overgenomen door zoon Arthur en zijn vrouw Maria. De zaak wordt een pleisterplek waar vanaf de jaren zestig ook trouwfeesten worden verzorgd. In 1974 schakelt Arthur een versnelling hoger met de bouw van een gloednieuwe feestzaal in de Schooldreef, vlakbij het oude café dat later werd omgevormd tot een viswinkel en uiteindelijk gesloopt werd. In 1976 komt met Maurits Dezutter de derde generatie in de familiezaak. Na zijn studies aan de befaamde hotelschool Ter Duinen gaat hij als kok in de keuken aan de slag en in 1982 vervoegt ook zijn echtgenote Annemie Duprez het team.

“Ik kreeg de zaal onder mijn hoede”, vertelt de 64-jarige Annemie, die na het overlijden van Maurits in 2017 de leiding overnam, samen met dochters An-Sofie (36) en Anne-Leen (32). “In 1990 namen Maurits en ik de zaak over en sindsdien is er heel veel veranderd. We bouwden volop bij en moderniseerden de keuken zodat ‘t Boldershof geen feest meer uit de weg hoefde te gaan. Ik schat dat hier zowat 2.800 trouwfeesten plaatsvonden. In al die jaren hebben we nooit meegemaakt dat de trouwers niet kwamen opdagen, maar ooit is er wel een bruidegom na het feest onderweg naar huis verongelukt.”

Onder impuls van An-Sofie en Anne-Leen moderniseerde de zaak en onderging ze eind 2008 ook een stevige metamorfose. Zo werden de salon en inkomhal omgetoverd tot lounge room, waar zakenlui stijlvol kunnen lunchen. Maar na duizenden trouwfeesten, communies, jubilea, banketten en recepties verstomt eind dit jaar het feestgedruis voorgoed in ‘t Boldershof. “Na vier generaties Dezutter komt een einde aan ons verhaal”, vervolgt Annemie. “We namen vorig jaar al de beslissing om ermee te stoppen, na lang wikken en wegen. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest want ik heb hier toch veertig jaar van mijn leven gespendeerd. Het gebouw hangt ook vol herinneringen aan Maurits.”

Eind vorig jaar werd de zaak al verkocht aan de Oostkampse projectontwikkelaar Real Estate Group, die plannen heeft om de gebouwen te slopen in functie van een woonproject. “We wilden er dit jaar nog een stevige lap op geven, maar het coronavirus heeft er helaas anders over beslist”, zucht Annemie. “Het is een slotjaar in mineur geworden. Maar dankzij de zomerbar in onze tuin hebben we de financiële schade gelukkig nog een beetje kunnen beperken. In oktober willen we onze traditionele zondagse brunches nog laten doorgaan en op 21 november volgt nog een optreden van zanger Frank Galan. Na het kerstfeest op 25 december trekken we de deur van ‘t Boldershof voorgoed achter ons dicht. Vanaf dan zal ik van mijn pensioen genieten. An-Sofie, die over universitaire diploma’s bedrijfspsychologie en handelsingenieur beschikt, zal ander werk zoeken. Anne-Leen, die net als haar vader aan Ter Duinen studeerde, kijkt voor een nieuw project in de horeca.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier