’t Ambrozijn in Oostkamp gaat ook van start met thuisverkoop

© gst
© gst
Redactie KW

In het weekend van Moederdag starte Christel Deschepper (30), mama van een driejarig zoontje, op haar bioboerderij ’t Ambrozijn met een boerderijwinkel in Oostkamp. Tot voorheen werden haar producten verkocht op drie verschillende markten en in een twintal afhaalpunten.

Bioboerderij ’t Ambrozijn bestaat sinds 2012 en verkocht tot nu toe groente- en fruitpakketten en ook losse groenten op drie markten. “Maar aangezien mijn ex-man Jarno Claeys de boerderij verlaten heeft, heroriënteer ik mij nu. Ik focus mij nu op de groente- en fruitpakketten op diverse afhaalpunten en ben nu dus ook met thuisverkoop begonnen”, weet Christel te vertellen. In het najaar wordt de nieuwe schuur afgewerkt, waardoor ‘t Ambrozijn dan een mooie ruimte zal hebben om te werken en om producten in te verkopen.

Grote omschakeling

De bioboerderij was een grote omschakeling in het leven van Christel, die afstudeerde aan de UGent als master taal- en letterkunde Latijn en Grieks. “Ik ben ermee begonnen omdat mijn toenmalige man een opleiding tot bioboer had gevolgd. In het begin combineerde ik het nog met lesgeven maar al snel was dat te veel. Ik hou van het buiten zijn en mee te leven met de seizoenen en van de mensen in contact te brengen met de diversiteit die de aarde ons schenkt. Er zijn zo veel soorten groenten en fruit, zo veel smaken, zo veel vormen. Het is fijn om te horen dat de mensen genieten van de intensiteit van de smaken”, vertelt ze. “Ik geniet elke week wanneer ik de pakketten maak. De schoonheid van een verse bloemkool en al die groenten in de bak. Het feit dat het seizoen en dus de groenten ook telkens veranderen blijft wonderlijk. Nu is het de tijd van de aardbeien, daarna komen de kersen en de blauwe bessen.”

“Fijn dat mensen genieten van die intense smaken”

Christel is zelf van boerenafkomst. Ze heeft gezien hoe de landbouw steeds grootschaliger is geworden. “De diversiteit op de velden is ver te zoeken, vooral mais en aardappelen worden geteeld. Die grote partijen monoculturen zijn niet goed voor onze natuur”, haalt ze aan. “Ik geloof er in dat een andere soort landbouw mogelijk is. Wij kiezen voor diversiteit, korte keten en kleinschaligheid.”

Bioboerderij ’t Ambrozijn is terug te vinden in de Stokhovestraat 32 in Waardamme. Info: www.tambrozijn.be of 0479 75 74 66

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier