Susy Wieme opent bed & breakfast ‘t Molenerf aan de Knokmoken in Ruiselede

(foto RV)
Redactie KW

Het gezin Carl De Decker-Susy Wieme en de kinderen Yana en Zara woont sinds 2004 op de site van de statige Knokmoken aan de Knokstraat. De prachtige molen was al meermaals hotspot voor opendeurdagen, in vol ornaat en in sierlijke werking. Sinds 2014 is de molen de locatie voor een heerlijke ontbijt en gezellig samenzijn. Het proces ging crescendo en vanaf december in de molen ook een unieke B&B, uitgebaat door Susy Wieme.

“Eind september kregen we de vergunning en toen konden de grondige renovatiewerken starten. Met vooral mijn pa Roland en mijn man Carl als uitvoerders. Ze kennen de specifieke werken, ietwat analoog met wat ze dagelijks doen met het bedrijf Molenbouw Wieme. Eerst volgde ik een één jaar durende opleiding ‘kleinschalige logies’ in Ieper. De nieuwe zaak omvat drie kamers met elk een tweepersoonsbed met mogelijkheid voor het bijplaatsen van een extra bed. Bijna alle materialen zijn authentiek: de dikke balken en dito gebintes komen uit de oorspronkelijke stallen. Ook de deuren werden oorspronkelijk in de stal gebruikt. De vloer komt uit de woning. Heel wat elementen zijn afkomstig van het voormalige tramstation aan het Polenplein, met echte tramsporen. Het interieur is echt authentiek, rustiek en rustgevend.”

Heel wat troeven

Elke kamer, met toilet en badkamer, heeft een naam, referend naar de molen: de Wiek, het Sterrenwiel en de Lantaarn. “Allemaal met direct zicht op de molen. Met twee afzonderlijke gemeenschappelijke rustplaatsen met tv. Wie al kwam genieten, was laaiend enthousiast. We bieden heel wat troeven: de nabijheid van de kustsnelweg E40, permanent de kans de molen te bezoeken, heel wat wandel- en fietsopportuniteiten en het uitgebreid aanbod van bosrijke zones, zoals in Doomkerke-Kruiskerke, het park van Poeke en het domein Bulskampveld. Boeken kan via tal van kanalen, voor een dag of naar keuze. De klant is koning. Via de site ‘Ontbijt in Ruiselede’, of ‘B&B in West-Vlaanderen’ of gewoon googelen en daarbij de specifieke optie intikken”, zegt uitbaatster Susy Wieme.

(RV)

B&B ‘t Molenerf is gevestigd aan de Knokstraat in Ruiselede, op de site van de bekende en nog volop actieve Knokmolen. Info: 0486 72 48 44, info@tmolenerf.be of www.tmolenerf.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier