SurprICE pakt uit met Winter Wonder Wandelingen in Vrijbos en op Rodeberg

Om te vermijden dat klanten samen troepen voor de zaak pakken Christophe Thorrez en Nancy De Gryse van SurprICE uit met Winter Wonder Wandelingen. Op die manier laten ze hun klanten genieten van de buitenlucht én kan er coronaproof ook geproefd worden van al het lekkers dat hun zaak te bieden heeft.

Christophe Torrez en Nancy De Gryse poseren met de snoephuisjes die ze maken in hun ijssalon. © ACK

Tien jaar geleden startten Christophe Thorrez (46) en Nancy De Gryse (44) in Houthulst SurprICE, een zaak uitgroeide tot een begrip ver buiten de regio. Vorig jaar werd een filiaal geopend in Heuvelland. “We hebben tien jaar keihard gewerkt om zo ver te komen”, steekt Christophe van wal. “De basis van ons succes is naast goede kwaliteit en hard werken zeker ook onze veerkracht, onze positieve ingesteldheid en onze creativiteit.”

Ook nu de coronacrisis het hele land treft en heel wat zaken lijden onder de crisis, hebben Nancy en Christophe opnieuw met volle energie en creativiteit een nieuw concept uitgedokterd waarbij ze ook nog eens het goede doel steunen. “Tijdens de eerste lockdown hebben we foodtrucks aangekocht waarmee we thuisleveringen deden in Houthulst en Heuvelland. We moeten niet doemdenken maar in het positieve geloven, van alles het beste maken en daarom hebben wij besloten om corona te bestrijden met instant happiness. Wie wordt niet blij van een ijsje, chocolade of snoep?”, stelt Christophe. “Zo hebben we voor het eindejaar speciale hartjes gemaakt. Mensen kunnen die hartjes aankopen om zelf te eten maar ook om aan iemand te schenken, om iemand blij te maken ook al kan je niet bij elkaar zijn. Trouwens per verkocht hartje gaat er 2 euro naar het goede doel en dat is El Pelicano, een stichting die kinderarmoede bestrijdt. We vinden het nodig om dit te doen, vooral omdat kinderen in deze periode vaak het meest lijden onder armoede.”

Houthulst en Heuvelland

Maar dat is nog niet alles. SurprICE organiseert ook nog Winter Wonder Wandelingen. “Vorige lockdown zagen we dat mensen iets kwamen ophalen en daarna samen troepten voor de zaak. Dat kan niet en dus bedachten we een systeem waarbij mensen naast het genieten van iets lekkers ook nog konden genieten van de omgeving. Het is een wandeling geworden, een takeawaywandeling. We tekenden een wandeling in en om het Vrijbos in Houthulst die enkel op zaterdagnamiddag kan gedaan worden, in Heuvelland gaat het op en rond de Rodeberg en kan dat enkel op zondag worden gedaan. Het parcours van de wandeling bedraagt telkens voor de kleine wandeling 4 kilometer en voor de grote wandeling 5,5 kilometer, wat in ongeveer anderhalf uur kan worden afgelegd. Om het volledig coronaproof te houden, wordt met een tijdslot gewerkt en zullen stewards onderweg aanwezig zijn. Het systeem is zo dat men een kaart van 10 euro aankoopt en daarna het bewegwijzerde parcours volgt. Ondertussen kan men bij de verschillende foodtrucks genieten van warme en koude lekkernijen.Mensen kunnen dus kiezen om tijdens de Winter Wonder Wandeling te genieten van onze vele specialiteiten of ze te komen afhalen en het er thuis gezellig mee te maken.”

SurprICE is te vinden in de Stadenstraat 39 in Houthulst en in de Rodebergstraat 27 in Westouter. De nieuwste lekkernijen, voorbeelden van ijstaarten en nog heel wat meer zijn te vinden op hun website www.surprice.be en via sociale media zoals Facebook en Instagram. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.