Supermarktketen Jumbo wil ook in Diksmuide winkel openen

Op deze locatie langs de Woumenweg wil Jumbo een nieuwe winkel bouwen.© Annie Callewaert
Op deze locatie langs de Woumenweg wil Jumbo een nieuwe winkel bouwen.© Annie Callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Supermarktketen Jumbo schakelt een versnelling hoger in onze provincie. Nadat onlangs bekend raakte dat de Nederlandse supermarkter een filiaal zal openen in Middelkerke, kondigt de keten nu aan ook in Diksmuide een winkel te willen bouwen.

De Nederlandse keten van supermarkten Jumbo wil in Diksmuide een nieuwe winkel bouwen. Jumbo is in Nederland na Albert Heijn de grootste supermarktketen en geeft werk aan 85.000 mensen.

Op 26 april diende de groep een aanvraag in waarvoor het openbaar onderzoek momenteel loopt. Sedert 2019 opende Jumbo een aantal winkels in België. In West-Vlaanderen ging het om Brugge, Kuurne en Zedelgem. Nu wordt Diksmuide dus aan het lijstje toegevoegd. Het gaat om een winkel langs de Woumenweg, vlakbij Gamma en de vroegere Brantano. De winkel zal over een handelsruimte van 1.662 vierkante meter beschikken waar naast voeding ook nog persoonlijke verzorgingsproducten, bloemen en planten, onderhoudsproducten, dierenartikels en non-foodartikelen te koop zullen zijn. De mogelijkheid bestaat dat in deze winkel ook een assortiment van de Hema-producten zal worden aangeboden vermits Jumbo en Hema een samenwerking hebben.

Groendak

Naast de winkelruimte komt er ook een parking waar 121 wagens een plaats zullen vinden. Op de parking zijn twee plaatsen voor gezinnen voorbehouden en zeven voor andersvalide mensen. Er is ook een fietsenstalling goed voor 28 tweewielers en er komt een aparte laad- en loszone waar vrachtwagens de winkel kunnen bevoorraden. Boven de winkel worden nog drie flats gerealiseerd. Die krijgen een aparte toegang en zullen over een groendak beschikken.

De supermarkt zal voor 70 arbeidsplaatsen zorgen. Wie dat wil kan via www.omgevingsloket.be de officiële aanvraagdocumenten inkijken. Burgemeester Lies Laridon wacht het openbaar onderzoek af alvorens te reageren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.