Sunparks Oostduinkerke opent uniek waterpark met hindernissenparcours

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Sunparks Oostduinkerke pakt uit met een gloednieuwe openluchtattractie: op het grote meer wordt een reusachtig hindernissenparcours op een opblaasbare constructie ongetwijfeld de nieuwe zomerhit.

In tegenstelling tot de overdekte zwembaden is het waterpark in openlucht al wel open vanaf woensdag, na online reserveren en met inachtneming van enkele coronamaatregelen. Waterratten krijgen een uur de tijd om uit te proberen hoe behendig ze zich door het hindernissenparcours loodsen. Dat het een heuse uitdaging is, ondervond het reddersteam van Sunparks vandaag aan den lijve. “Het is belangrijk dat we zelf het parcours met alle hindernissen goed kennen” zegt Kenny Demonie, floormanager van de reddingsdienst.

“Al onze redders hebben een opleiding gekregen van onze partner die hierin heeft geïnvesteerd. We hebben ook een SUP-board (een ‘stand-up-paddle’-plank) ter beschikking waarmee we ons snel tot bij de opblaasbare stormbaan kunnen begeven. Het uittesten vandaag was leuk, maar heeft ook ons verrast: we zijn allemaal meerdere keren in het water beland, want je evenwicht houden op die wiebelende constructies is niet evident!”

Online reserveren

Evelyn Lietaer, Operations & Pool Manager, legt uit hoe alles in zijn werk gaat: “Vanaf vandaag kan je al online reserveren voor een uurtje waterfun met glijbanen en allerlei spring- en klimconstructies. We zijn hier echt trots op. Ik ijver hier al drie jaar voor, en dit is echt een primeur in deze regio. Een ticket kost 11 euro, en je betaalt dit bedrag op het moment van je online reservering. Inclusief in de prijs is het verplichte reddingvest en de antislip-aquashoes, die je voeten ook beschermen tegen de keien. Een wetsuit is aangeraden als het iets frisser is. Zowel onze vakantiegasten als andere bezoekers zijn welkom. Woensdag 17 juni gaat het waterpark voor het eerst open.”

Spoelbak aan de oever

In juni en september kan je reserveren tussen 13 en 19 uur. In juli en augustus is het waterpark elke dag open van 10 tot 19 uur, maar je moet altijd online reserveren. “De coronamaatregelen maken dat er maximum 20 personen zijn toegelaten. Momenteel betekent dit ook dat er geen kleedhokjes, douches en toiletten ter beschikking staan. Mensen brengen dus best hun eigen handdoeken mee. Aan de oever van het meer is een grote spoelbak geïnstalleerd waarin alle gebruikte wetsuits, reddingsvesten en aquashoes na gebruik worden ondergedompeld en gedesinfecteerd. Om alles veilig en vlot te laten verlopen hebben we ook extra jobstudenten ingeschakeld die onze vaste redders assisteren, want er is natuurlijk ook ons 2.000m² grote subtropische zwemparadijs Aquafun waar net als bij het waterpark continu toezicht is verzekerd.”

Praktisch: info en tickets reserveren kan via https://www.dagjesunparks.be/oostduinkerke/NL. Sunparks Oostduinkerke aan zee, Polderstraat 158, 8670 Oostduinkerke – tel. +32 (0)58 23 73 11

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier