Subsidie voor West-Vlaamse handelaars die samen vernieuwen

In Koksijde werd dinsdag het startschot gegeven van de campagne 'Ik koop lokaal'.
Redactie KW

De West-Vlaamse Ondernemerscentra starten een campagne om handelaars te stimuleren om samen te werken en zo de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

“De opmars van online verkoop en meer veeleisende consumenten dwingen handelaars om creatief uit de hoek te komen”, zegt Rebecca Verhaeghe van OC West, de West-Vlaamse Ondernemerscentra. “Daarom stimuleren wij hen om samen te werken. Vanaf 3 september kunnen ze inventieve concepten voorstellen, die meer sfeer en beleving brengen in hun handelskern: innovatieve late night shopping events, kruisbestuiving tussen verschillende types handelaars, het aantrekkelijker maken van de winkelstraat … Handelaars kunnen hun ideeën registeren op een website en bovendien een toelage in de wacht slepen.”

“Er zijn heel wat uitdagingen voor handelaars. Het consumentengedrag is enorm gewijzigd en het online shoppen zit in de lift. Consumenten zijn meer kieskeurig en gaan op zoek naar de beste prijs of kwaliteit, de grootste keuze of de snelste levering. In veel handelskernen is het aanbod vaak te weinig divers. Handelaars zijn genoodzaakt om op deze tendensen in te spelen door zich te onderscheiden van de rest. Deze meerwaarde creëren ze door een persoonlijke aanpak tegenover klanten, door te focussen op hun vakmanschap, maar ook door hun klanten meer beleving aan te bieden”, somt projectcoördinator Rebecca Verhaeghe op.

Subsidie

In samenwerking met de provincie wil OC West kernversterkende initiatieven financieel ondersteunen. “We geven de lokale handelaars graag een duwtje in de rug om mee te helpen bouwen aan bloeiende en levendige handelskernen in West-Vlaanderen”, vertelt Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie.

Concreet wil OC West met deze toelage handelaars stimuleren om de handen in elkaar te slaan en zélf een aantal vernieuwende ideeën uit te werken, al dan niet in samenwerking met hun lokaal bestuur. Voor goedgekeurde initiatieven wordt een maximum van 50 procent van de effectief gemaakte kosten terugbetaald, met een maximum van 5.000 euro. De eerste oproep loopt van 3 september tot en met 16 oktober. Een tweede en derde oproep zijn voorzien op respectievelijk 3 februari 2020 en 4 mei 2020.

Meer info op www.ikkooplokaal.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.