Studenten baten Bar Textiel uit in K in Kortrijk

Redactie KW

Op de eerste verdieping van K in Kortrijk palmen de tweedejaarsstudenten van de HBO5-opleiding winkelmanagement van Hogeschool Vives nog tot 19 mei een pop-upwinkel in.

Bar Textiel is een leerbedrijf dat wordt gerund door dertien studenten. “Uit verschillende projecten die we vorig jaar bedachten, kozen we voor een concept dat volgens ons het meest commerciële was”, vertelt student Nicolas Therssen. “In september zijn dan de echte voorbereidingen begonnen.”

Bar Textiel is een beleveniswinkel waar de studenten hun eigen kledinglijn verkopen. T-shirts, kleedjes, sweaters en totebags met opvallende spreuken behoren tot het aanbod. “De spreuken zijn in het West-Vlaams en we spelen in op jongeren door bijvoorbeeld voor uitspraken van Temptation Island te kiezen.” Daarnaast kan iedereen een eigen ontwerp laten aanbrengen op een favoriet kledingstuk. “Een aantal van ons heeft zich verdiept in de druktechniek. Tijdens het wachten genieten de klanten van een drankje”, zegt Nicolas.

“De studenten doen alles zelf. Van het kiezen van het assortiment tot de verkoop. Met een beperkt budget hebben ze eigenhandig heel wat mooie dingen gemaakt”, vertelt docente Lore Derumeaux. “Het is leuk om de theorie om te zetten in de praktijk”, klinkt het bij de studenten-winkeliers. (JA)

Info: Bar Textiel heeft ook een webshop: www.bartextiel.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.