Studente Ellen (21) uit Roeselare start eigen bedrijf Studio Cre8

Ellen Creus is een bezige creatieve en sportieve bij.© Stefaan Beel
Ellen Creus is een bezige creatieve en sportieve bij.© Stefaan Beel
Redactie KW

Studente communicatiemanagement Ellen Creus (21) startte eind maart haar eigen onderneming. Met haar start-upbedrijf Studio Cre8 wil ze van haar passie haar beroep maken. Voortaan gaat de Roeselaarse aan de slag met onder andere webdesign, graphic design, copywriting en fotografie. Ze richt zich zowel tot particulieren als tot ondernemingen.

Ellen speelde al langer met de idee om zelf iets op te starten. “Al van kinds af ben ik heel creatief. Ik ging naar de tekenacademie en was altijd bezig met dingen te ontwerpen. Ik leerde op eigen houtje werken met verschillende creatieve programma’s en tools. Tijdens mijn studies communicatiemanagement begon de ondernemingszin meer en meer te kriebelen”, vertelt Ellen enthousiast. “Mijn broer ging een tijdje geleden aan de slag als kinesitherapeut. Voor zijn praktijk mocht ik een nieuw logo ontwerpen, een website maken, de social media beheren en foto’s nemen. Daarna begon ik ook ontwerpen te maken voor het zwembadbedrijf van mijn nonkel en voor nog andere kennissen. Toen wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen.”

Met haar bedrijf Studio Cre8 wil Ellen Creus zich vooral focussen op grafisch werk en het ontwerpen van websites. Bovendien zal ze binnenkort eveneens haar eigen webshop lanceren waar ze handgemaakte producten zal verkopen zoals geurkaarsen en epoxy-onderzetters.

“Wil me vooral focussen op grafisch werk en ontwerpen van websites”

“De laatste jaren had ik nog maar weinig tijd om creatief bezig te zijn. Dus als de coronaperiode mij toch iets goeds heeft gebracht, is het wel tijd”, zegt Ellen. “Ik ben een zeer bezige bij en heb altijd wel iets om handen. Ik ben laatstejaarsstudent communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool Gent en voltooi terwijl in afstandsonderwijs de cursus grafische vormgeving aan het CVO. Momenteel loop ik ook nog eens mijn eindstage bij Unizo West-Vlaanderen. Daarnaast ben ik ook nog competitief volleybalspeelster en trainster bij BEVO Roeselare.”

grote opdrachten

“Bovendien kijk ik alweer uit naar een nieuwe studierichting voor volgend jaar. Waarschijnlijk wordt het de graduaatsopleiding online & offline Graphic Design aan Howest Brugge. Maar na de paasvakantie focus ik mij eerst nog op mijn afstudeerproject. Binnen dat project ben ik geselecteerd om deel te nemen aan een speciaal traject in een interprofessioneel team van communicatie-, grafische en journalistiekstudenten. Ik kijk er alvast enorm naar uit om vanuit verschillende hoeken nieuwe inzichten te krijgen en alles wat ik kan en ken, toe te passen in de praktijk. Naast al mijn academische en sportieve bezigheden spreek ik in normale tijden ook graag af met vrienden en familie. Dus nee, ik heb nooit te veel tijd”, glimlacht Ellen.

Ellen is ontzettend blij dat ze eindelijk officieel aan de slag kan en vooral kan doen wat ze graag doet. “De vele voordelen waarvan je kan genieten als student-zelfstandige, overtuigden mij dat dit het beste moment was om de stap te wagen. Ik wil een positieve draai geven aan deze aanhoudende coronasituatie en vooral niet bij de pakken blijven zitten. Er staan zelfs al enkele grote opdrachten op mij te wachten.”

Meer informatie vind je op hello.studiocre8@gmail.com . Je kan Studio Cre8 ook volgen op Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.