Struise Brouwers uit Oostvleteren volgens RateBeer ‘beste brouwer van België 2014’

Redactie KW

De Amerikaanse bierwebsite RateBeer heeft de award van ‘beste brouwerij van België 2014’ aan de Struise Brouwers uit Oostvleteren toegekend.

Een van ‘s werelds belangrijkste bierwebsites publiceert donderdag zijn ‘Best 2014’-lijst met onder andere de winnaars in de categorie ‘beste brouwer per land’.

De award van beste brouwerij is voor de Struise Brouwers uit Oostvleteren. De naam verwijst naar de plaats waar de activiteiten in 2001 werden opgestart: in een struisvogelboerderij in Lo-Reninge. Nu is de brouwerij gevestigd in de voormalige meisjesschool van Oostvleteren.

Struise Brouwers produceert bieren van verschillende stijlen, van blonde bieren met zeer lage alcoholpercentages, Vlaams Oud Bruin en IPA tot stout-bieren met een hoog alcoholpercentage. Toppers zijn onder meer Pannepot, Westhoek, Svea, Ypres, Black Albert en Cuvée Delphine. Kenmerkend aan de Struise Brouwers-bieren is dat ze gelagerd werden op houten bordeaux-, bourgogne-, whisky-, bourbon- of rumvaten.

De brouwerij is populair bij zowel Belgische als buitenlandse bierliefhebbers, omwille van de gezellige degustatieruimte in een van de oude klaslokalen van het schooltje.

(Belga)

Een interview met Carlo Grootaert van De Struise Brouwers lees je nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier