Strand van Mariakerke in Oostende moet toeristische trekpleister worden

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Het strand van Mariakerke moet het meest familievriendelijke strand van de kust worden”, zegt burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open Vld). De stad zal, samen met Toerisme Oostende en het Economisch Huis, de komende jaren investeren in de familievriendelijkheid van het strand.

Vorig jaar organiseerde Westtoer een onderzoek over de toeristische insteek van Oostende-Mariakerke. De opdracht kwam van Toerisme Oostende vzw. “De cijfers en de gesprekken wezen aan snel uit dat familievriendelijkheid en Mariakerke hand in hand gaan”, vertelt de burgemeester. “Tijdens verschillende brainstormmomenten met ondernemers en externe experts werden enkele concrete ideeën uitgewerkt.”

Er zullen enkele sunset zones verspreid over het strand van Mariakerke gecreëerd worden. Deze Instagrammable locaties moeten ervoor zorgen dat de beleving voor de bezoekers verhoogd wordt. Daarnaast moeten ze ook functioneel een meerwaarde zijn voor de families. “Westtoer zal samen met het Economisch Huis werk maken van een traject met de ondernemers om in te spelen op het familievriendelijk aspect. Dat gaat dan van het bieden van hulp bij het opstellen van kindvriendelijke menu’s in de vele horecazaken tot het ontwikkelen en herdenken van enkele activiteiten. Daarvoor gaan we samenwerken met de handelaarsbond”, aldus schepen van Ondernemen, Charlotte Verkeyn (N-VA).

Landmarks

De komende twee jaren zullen ook de bestaande speeltuigen op het strand vernieuwd en uitgebreid worden. “We kiezen daarbij niet uit speeltuigen zoals er dertien in een dozijn zijn”, stelt schepen voor Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA). “De speelpleintjes moeten een voor een landmarks en herkenningspunten worden op het strand. Daarnaast willen we ook Kiss&Ride zones creëren voor de strandgangers in de nabijheid van het strand.” De komende weken zal Toerisme Oostende nog een volledige nieuwe activiteitenkalender uitwerken voor Mariakerke. “Daarbij zullen we inzetten op nostalgische activiteiten voor toeristen zoals strandbloemen maken. Maar er zal ook familietheater zijn en ook muzikale animaties zullen er hun plaats krijgen”, besluit de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier