Stijn ontwerpt moduleerbare designbar voor evenementen

Om in te spelen op de onvoorspelbare wereld waar de eventsector zich momenteel in bevindt, ontwierp Stijn Vandenberghe uit de Kerkdreef in Vichte een modulaire bar. Met dit meubel wil hij een oplossing bieden om in gelijk welk kader feesten en evenementen op maat en in stijl te organiseren.

Stijn Vandenberghe met zijn stijlvol Barlab. © gf

“Sinds het begin van de eerste lockdown in maart zijn mijn opdrachten als designer van beursstanden zo goed als volledig weggevallen”, vertelt Stijn Vandenberghe (39). “Omdat het niet in mijn aard ligt om bij de pakken te blijven zitten, focuste ik me op wat wel nog mogelijk was. Ik wilde een oplossing bieden om in gelijk welk kader feestjes en evenementen te laten plaatsvinden, zowel voor binnen als buiten, kleine of grote groepen en op gelijk welke locatie te gebruiken. Vaak hebben mensen een toffe locatie op het oog zoals een oude loods, kerk of hoeve en al snel volgt dan de vraag hoe ze het gaan aankleden.”

In de steek gelaten

“Het idee groeide vanuit de vaststelling dat je bijna nergens een mooi aangeklede bar vindt voor gelijk welk feest. Als je bijvoorbeeld een tuinfeest wil organiseren, kom je meestal niet verder dan het zetten van een grote tent, twee koelkasten en een tafel. Met Barlab krijg je een praktische en karaktervolle blikvanger die modulair samengesteld is. De bar, die ik van ontwerp tot realisatie zelf maakte, kan gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld de eerste trouwfoto van oma en opa, sfeervolle verlichting en decoratieve elementen. Samen met heel wat collega’s hoop ik dan ook dat, als de maatregelen opnieuw versoepelen, het feestvieren weer mogelijk wordt zodat ik de bar kan lanceren voor pop-upevents, zomerbars en privéfeesten”, besluit ontwerper Stijn. “Eigenlijk voelen we ons met de evenementsector wat in de steek gelaten door de overheid in vergelijking met de horeca die frequent in beeld komt.”

(GV)

Alle info omtrent het verhuur van de Barlab is te vinden op de website www.whitehousedesign.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.