Stickers met catchy popsong roepen op om bij Brugse middenstand te bestellen

In heel wat etalages van Brugse winkels en horecazaken prijkt momenteel een sticker die oproept om lokaal te shoppen of bestellen. “Hoewel veel zaken noodgedwongen dicht zijn, blijven we onze lokale handel in de kijker zetten en ondersteunen”, zegt schepen van Ondernemen Pablo Annys.

Ilse Snick, Jordy Eelen, Pablo Annys, Anny Bolleire, Janey Vanlocke, Dirk De fauw en Femke Vanbelle. © Davy Coghe

‘How deep is your love’, ‘Take my breath away’ of ‘I want to know what love is’… het zijn slechts enkele voorbeelden van quotes uit catchy popsongs die momenteel de etalages van Brugse winkels en horecazaken opfleuren. “Met deze campagne roepen we op om online lokaal te shoppen of onze horeca te steunen door middel van takeaway”, verduidelijkt schepen Pablo Annys (SP.A). De campagne werd dinsdagvoormiddag voorgesteld bij horecazaak The Gulliver Tree in de Cordoeanierstraat.

Femke Vanbelle van het grafisch bureau Studio Wilderzicht uit Brugge is het creatieve brein achter deze campagne. “Ik wou iets terug doen voor die mooie stad van mij. Al die toffe winkels en restaurants die met veel liefde hun ding doen, hebben het moeilijk”, zegt Femke. “Willen we straks nog van ze kunnen genieten dan moeten we nu handelen. En iedereen heeft op dit moment ook nood aan een boodschap die ons warm houdt tijdens de komende wintermaanden. Intussen vind je in de Brugse binnenstad al een vijftigtal raamstickers. De actie focust dus op het stadscentrum.

“Samen bepalen we mee het Brugge van morgen”, stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Onze stad heeft zowel op culinair vlak als op het gebied van shopping zeer veel te bieden. Met deze actie zetten we dat nog eens duidelijk in de verf. Onze handelaars kunnen alle steun gebruiken.”

Cadeaubon Brugge

Handelszaken uit het centrum die interesse hebben kunnen een sticker aanvragen via www.brugge.be/supportlocal en dit zolang de voorraad strekt. Deze actie wordt ondersteund door Centrummanagement Brugge en Cadeaubon Brugge. Bruggelingen die van lokaal shoppen houden, maken kans op een ‘Cadeaubon Brugge’. Het enige wat je daarvoor moet doen is een originele en coronaproof foto maken van jezelf voor een etalage met een sticker van shop local en die posten op social media. Wanneer je hierbij @wilderzicht, @cadeaubonbrugge en @shoppingbrugge tagt, maak je kans op een van de drie cadeaubonnen Brugge van 50 euro, geldig bij meer dan 100 lokale Brugse handelaars

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.