Stichter Vanomobil Roger Vanhoo overleden

© gf
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op zaterdag 4 juli overleed Roger Vanhoo op 97-jarige leeftijd in woon-zorghotel Heilig Hart in Kortrijk.

Roger werd op 25 januari 1923 geboren in Wevelgem en groeide er ook op. Hij was de weduwnaar van Jenny Deblaere die vorig jaar overleden is. Het koppel woonde in Marke, maar verbleef laatst in woonzorghotel Heilig Hart in Kortrijk.

Roger was de papa van Bernard, Christine en Véronique Vanhoo en de stiefpapa van Dominique en Patrick Verhaeghe. Er zijn 13 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.

Garages

Roger was elektricien en werkte bij zijn papa. Dan begon hij met een Renaultgarage in Menen. Met de firma Alauto in Rumbeke begon hij met het verkopen van caravans. Op een reis naar Amerika werd Roger gefascineerd door motorhomes. Toen hij terugkeerde naar België besloot hij die ook te verkopen.

Hij had toen ook Garage de la Gare van Mistubishi in Moeskroen en begon daar met caravans en motorhomes. Hij kocht grond aan het Vliegveld in Wevelgem en daar kwam in 1989 Vanomobil terecht. Na zo’n tien jaar werd het pand te klein en verhuisde Vanomobil naar een ander pand in Wevelgem. Dat lag aan de oprit van Vliegveld Wevelgem.

Ondertussen waren dochter Véronique en schoonzoon Ignace Coudron in de zaak gekomen en werkte Roger niet meer en genoot hij van het leven. De zaak verhuisde twee jaar geleden naar Deerlijk.

Ondernemend

Roger was ook naast zijn zaken heel ondernemend. Hij was medestichter van woon-zorgcentrum De Korenbloem in Kortrijk, was bestuurder bij de Regionale Kas voor Beroepskrediet, bestuurder bij de beroepsfederatie BCCMA (de Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association), medestichter van de Wimbledon in Menen en lid van Fifty-One.

Roger hield van het leven en genoot ervan eens goed te gaan eten met een lekker glaasje rode wijn erbij. Hij leefde voor zijn zaak en kwam graag onder de mensen. Hij trok met zijn vrouw graag naar zee om samen met de kleinkinderen die kwamen logeren te genieten van het appartement.

De uitvaartdienst vindt in intieme kring plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier