Steven gaat zijn mentor achterna: “Alles wat ik in de keuken kan, leerde ik van Bart”

Steven Logie maakt alles klaar in zijn keuken bij hem thuis. (foto EDB)
Redactie KW

Steven Logie (38) treedt met La Petite Cuisine in de voetsporen van zijn stiefvader en mentor Traiteur Bart. “Wij zijn geen concurrenten, ik zie mijn werk als een verlengstuk van wat hij deed en doet”, zegt Steven.

Door Els Deleu

Steven Logie haalde eigenlijk een diploma als timmerman, maar hij werkte slechts twee maanden in die sector. “Ik moet 15 jaar geweest zijn toen mijn ouders gingen werken in een feestzaal in Kuurne. Mijn stiefvader Bart kookte en mijn moeder deed de afwas”, vertelt hij. “Ik ging ook mee om af te wassen, maar omdat Bart achter het fornuis stond, kon ik me snel inwerken. Na verloop van tijd deed ik nog slechts een deeltje van afwas en nam ik ook een deel keukenwerk op mij. Ik werkte toch mijn studies in het hout af. Koken was een hobby.”

Stevens stiefvader, traiteur Bart, werkte als chef in De Nieuwe Lente en begon als kok in bijberoep, maar had op een moment werk genoeg om iemand aan te nemen. “Ik volgde een opleiding en werd hulpkok”, blikt Steven terug. “Ik had het geluk om veel taken te kunnen overnemen van hem. Hij was de zakenman en het eten kwam van mijn hand. Bart proefde natuurlijk mee. Ondertussen werkt hij al met vier mensen.”

“Aangezien Traiteur Bart heel veel maaltijden levert tijdens weekdagen, probeert hij het weekend wat af te bouwen. Als hij aanvragen krijgt voor maaltijden, stuurt hij de mensen door naar mij. Zo kan ik met La Petite Cuisine beginnen groeien.”

Koken als bijberoep

Hij installeerde een keuken bij hem thuis en heeft nog verdere toekomstplannen. “Ik ben beginnen koken in bijberoep in de keuken van Traiteur Bart terwijl ik nog in de ijzergieterij van Vandewiele werkte. Nu run ik enkel mijn traiteurzaak en kan ik bij mij thuis koken. Alles wat ik doe, is hetzelfde als Bart. We werken ook met dezelfde leveranciers en dezelfde producten. We zijn geen concurrenten, maar ik zie me eerder als een verlengstuk. Ik heb alles geleerd aan Bart, hij is mijn mentor en mijn leermeester.”

Tijdens zijn koksopleiding leerde Steven niet veel meer bij over koken maar heeft hij zich dan vooral vastgepind op het kennen van de HACCP-normen over de voedselveiligheid. La Petite Cuisine verzorgt vooral feesten en maaltijden. “Ik ben traiteur en doe geen foodtrucks. Ik kom dus geen worsten verkopen.” Het koken doet Steven volledig zelf. Voor de bediening huurt hij personeel in via hierin gespecialiseerde firma’s. Steven zal nu vooral nog wat inzetten op meer weekwerk. “Misschien vind ik ook bedrijven waar ik maaltijden kan leveren.” In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen. Hij doet dit het liefst aan de zee.

Info: www.lapetitecuisine.be – 0497 62 32 31 – info@lapetitecuisine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier