Steun de horeca: Hele gezin helpt mee in traiteurszaak Bjen Kwie van Stefaan Delrue (Izegem)

Het team Bjen Kwie met v.l.n.r. Justine, Stefaan en Mathieu Delrue en Isabel Declercq.
Het team Bjen Kwie met v.l.n.r. Justine, Stefaan en Mathieu Delrue en Isabel Declercq.
Wouter Vander Stricht

Bjen Kwie, de traiteurszaak van Stefaan Delrue, pakt geregeld uit met takeaway. “We willen zeker niet in het vaarwater komen van collega’s uit de horeca, maar we doen dit om onze vaste kosten wat te kunnen dekken.” En met succes. Vaak staat een rij aan te schuiven in de Klijtstraat.

Stefaan Delrue en Isabel Declercq huizen in de Klijtstraat op de Bosmolens. Het gezin heeft met Justine (18) en Mathieu (15) twee kinderen. Stefaan heeft al na zijn opleiding als slager/spekslager op diverse plaatsen ervaring opgedaan en werkt nu als assistent-teamleider – in de volksmond eerste beenhouwer – in Delhaize in de Westlaan in Roeselare.

“In februari 2017 ben ik in bijberoep met Bjen Kwie begonnen. En het liep meteen goed. Ik heb ook even overwogen om er fulltime mee aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik dat toen niet gedaan, gezien wat ons nu overkomt. Ik kan ook rekenen op de hulp van mijn echtgenote en de kinderen springen ook maar al te graag bij.”

Echtgenote Isabel werkt op dienst intensieve zorgen AZ Groeninge

De agenda van Bjen Kwie staat normaal in de maand mei vol met communiefeestjes. Ook heel wat andere feestjes vanaf 20 personen, van babyborrels tot pensioenfeestjes, passeren de revue. “Vorig jaar werden die omgeboekt en dan vaak opnieuw afgelast. Mijn laatste feestje dateert van net voor de tweede lockdown. Nu krijgen we voortdurend mails van mensen die al iets willen vastleggen. De datum prikken we vast, een voorschot moet men niet meer betalen. Op de duur waren we voortdurend bezig met geld terugstorten.”

Echtgenote Isabel werkt op de dienst intensieve zorgen in AZ Groeninge in Kortrijk. Daar staat ze dagelijks in de frontlinie. “Het is bij ons eigenlijk nog geen moment rustig geweest.”

Stefaan Delrue: “Weet je wat ik het meest mis: het sociaal contact”

Omdat Stefaan ook nog fulltime werkt, heeft hij geen recht op een tegemoetkoming. “Dat kan ik begrijpen, maar ook wij hebben vaste kosten. We hebben ervoor gekozen niet voor uitstel van betaling te opteren. We hebben natuurlijk het geluk al wat verder in ons leven te staan en geen jonge beginners te zijn. Maar om die vaste kosten wat te dekken, houden we ongeveer om de maand een afhaalmoment hier vanuit onze garage.”

“Via sociale media maken we reclame, de respons is al iedere keer goed geweest. Er stond al pasta, hamburgers en afgelopen weekend warme beenhesp op het programma. Op zondag 18 april serveren we weer onze eigen bereide hamburgers. Hopelijk onze laatste afhaalmaaltijd, daarna hopen we opnieuw gewoon aan het werk te gaan. Want weet je wat ik nog het meest mis: het sociaal contact”, zegt Stefaan.

Voor u uitgetest

De warme beenhesp wordt gepresenteerd in een speciaal door bakker Jan gecreëerde meergranen ovenkoek. “We werken graag samen met lokale handelaars, ook voor onze andere producten”, geeft Stefaan nog mee.

Het gepekelde varkensvlees is een handelsmerk van Bjen Kwie. Door de trage garing zit de smaak perfect. Allerlei groentjes maken het broodje compleet. Sausjes naar keuze – ook de gele bickysaus en eventueel bijhorende ajuintjes – zorgen ervoor dat je het geheel naar eigen goesting kan pimpen. En Stefaan zette daar ook nog eens zijn eigen bereide provençaalse saus naast. (WVS)

Volgend afhaalmoment: zondag 18 april, Klijtstraat 121 Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.