Stephan Adriaenssens nieuwe directeur-generaal Voka West-Vlaanderen

Redactie KW

Hij volgt Hans Maertens op, die sinds 1 juli de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka vzw is.

Stephan Adriaenssens (54 ) is van opleiding licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen (Ufsia) en specialiseerde zich in de internationale economie en politiek aan de Columbia University (New York) en in Genève. Na korte opdrachten bij Unesco en de Raad van Europa, ging hij van 1985 tot 1991 aan de slag bij de toenmalige Kamer van Koophandel in Kortrijk. Hij richtte er het internationaal departement op en stond mee aan de wieg van BLCC, de mini-ondernemingen en het blad Ondernemers.

In 1991 koos Stephan de overstap te maken naar het bedrijfsleven. Hij ging aan de slag als managing director bij het bedrijf Moerman in Meulebeke. Van 2001 tot 2014 was hij COO/CFO bij Traficon in Marke, dat later overgenomen werd door FLIR Intelligent Transportation Systems. De voorbije maanden was hij aan de slag bij het start-up-bedrijf Smappee. Stephan Adriaenssens is sinds lang ook bestuurder bij Voka West-Vlaanderen, actief betrokken bij het startersproject Bryo en bestuurder bij Debelux en het West-Vlaams Innovatiecentrum. Hij is tevens handelsrechter aan de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

Dit voelt aan als thuiskomen

Voor Stephan Adriaenssens de nieuwe functie een terugkeer naar zijn eerste werkgever. “Dit voelt aan als thuiskomen. Ik hoop en heb de sterke wil om vanuit een brede ondernemingservaring de bedrijfsleiders en ondernemingen met de opgedane kennis te kunnen ondersteunen, begeleiden en bijstaan in de verdere uitbouw en ontwikkeling van de West-Vlaamse economie”, zegt hij.

Ook Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, is opgetogen met de nieuwe directeur-generaal. “We hebben een strenge selectieprocedure gevolgd en Stephan kwam daar als beste en meest complete kandidaat uit. Hij zal zeker een waardig opvolger zijn voor Hans Maertens. Stephan is een dynamische en sterke persoonlijkheid en hij zal zijn ervaring uit de ondernemingswereld kunnen valoriseren bij Voka.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier