Stefanie ruilt kinderopvang voor eigen kapsalon en laat kappersschaar tatoeëren

Stefanie Desmet opent op 5 oktober haar kapsalon Hair Addiction. Omdat het kapster worden belangrijk is voor haar, liet ze een kappersschaar tatoeëren op haar arm. © EDB
Redactie KW

Stefanie Desmet (38) maakt een kinderdroom waar: op 5 oktober opent ze haar kapsalon in Bissegem. Tot voor kort was ze nog aan de slag in een kinderopvang. “Maar mijn stem kon dat niet aan.”

“Als kind wou ik al kapster worden, maar bij ons thuis werkte bijna iedereen in de sociale sector”, steekt Stefanie van wal. “Het was dus vanzelfsprekend dat ik dat ook zou doen. Daarom volgde ik een opleiding verzorging.” De laatste zeven jaar werkte Stefanie in de buitenschoolse kinderopvang in de Bissegemse scholen. “Ik hield er wel van en het afscheid op het einde van het schooljaar viel me heel zwaar.”

Vorig jaar in september bleef Stefanie echter vier weken noodgedwongen thuis met stemproblemen. “Ik heb vier weken niet mogen en ook niet kunnen spreken. Ik kon geen druk zetten op mijn stem”, vertelt ze. “Ik gebruik mijn stem verkeerd. Bij de logopedie kreeg ik veel tips die me wel geholpen hebben, maar ik werd er ook op gewezen dat ik niet de ideale job had met mijn stem. Het is niet evident als er soms 100 kinderen zijn.”

Stefanie hield ook wel van haar job en vond het moeilijk. Haar man Sammy Dubois pushte haar in de richting van een kapsalon door te vragen wat ze écht graag deed. “Ik besloot een kappersopleiding te volgen via de schoonheidsschool en ging er helemaal voor. Naast wat ik leerde van de docenten ging ik op via YouTube op zoek naar weetjes en tips. Daar vond ik nog verschillende kapperstechnieken. Ik oefende die snit op zoveel mogelijk vriendinnen en poppen. Je moet durven proberen hé.”

Tattoo

Ondertussen toverde Sammy – schilder-decorateur van beroep – de garage om tot een kapsalon. Op zaterdag 5 oktober opent Stefanie haar kapsalon Hair Addiction. “Ik liet ondertussen kappersschaar tatoeëren op mijn arm. Ik wil enkel dingen op mijn lichaam plaatsen die voor mij een betekenis hebben. Het eerste waren de namen van Baptiste en Mathis, mijn kinderen. Dan werd het een bloem voor een overleden vriendin. Omdat kapster zijn is wat ik echt wil doen heb ik er ook een kappersschaar laten tatoeëren. Ik laat ook nog een kompas plaatsen, want ik heb de juiste richting gevonden!”

Stefanie start haar Hair Addiction in bijberoep en is open op afspraak. Daarnaast doet ze ook kinderyoga in bijberoep. Al haar vrije tijd gaat naar haar kinderen en de vzw Saying Goodbye, waar ze bestuurslid is. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier