Stefan wil hotel Britannia in Knokke verbouwen tot 4-sterrenhotel: hele inboedel te koop

Redactie KW

Hotel Britannia langs de Elizabetlaan in Knokke ondergaat de komende maanden een volledige metamorfose. Stefan Vanhollebeke is sinds deze zomer de nieuwe uitbater van het hotel, dat al eigendom was van zijn zus Caroline, en wil midden maart 2021 de deuren openen. Zijn doel? De kamers opwaarderen en mikken op vier sterren. “Ook al zitten we midden in de coronacrisis: het geloof in de horeca blijft”, zegt Stefan.

Om zijn ambities kracht bij te zetten, stelt Vanhollebeke nu het volledige interieur van het hotel te koop. Inclusief badkamers, bedden, televisies, bagagerekken en kleinste tafeltjes van alle 30 kamers. “Alles is nog in goede staat”, zegt Stefan. Bedoeling is dan ook dat hotel Britannia bij de heropening in maart 2021 een volledige metamorfose ondergaat.

“We willen het interieur wat opwaarderen. Op termijn mikken we dan ook op 4 sterren, eentje meer dan nu”, zegt de nieuwe uitbater. In principe zou de verbouwing pas begin volgend jaar starten, maar de coronacrisis bracht daar verandering in. Omdat er momenteel weinig vooruitzichten zijn, werd beslist om de werken vroeger aan te vatten. “We zijn het geloof in de horeca zeker niet verloren”, benadrukt Stefan.

Toerisme en zakelijk cliënteel

Na de heropening zal het hotel zich tijdens de vakantieperiodes – logischerwijs – richten op het toerisme. Tijdens de rest van het jaar mikt Stefan samen met zijn team op zakelijk cliënteel. “Tijdens de verbouwing zullen we daar dan ook rekening mee houden”, zegt de man. “Denk daarbij aan de nodige ruimtes om te vergaderen.”

Dat de plannen veel potentieel hebben, staat buiten kijf. Zo staat het pand waar het hotel is gevestigd bekend als één van de mooiste gebouwen van de kustgemeente in de typische Anglo-Normandische kustarchitectuur. Ook de locatie spreekt tot de verbeelding: dicht bij de zee, de golfclub en in het kloppend hart van het Zoute. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.