Steeds meer gezinnen huren jacuzzi tijdens lockdown: West-Vlaams bedrijf brengt bubbels in je bubbel

Huren bij David Van Eenoo kan vanaf 100 euro per dag voor het basismodel met vier zitplaatsen.© gf
Huren bij David Van Eenoo kan vanaf 100 euro per dag voor het basismodel met vier zitplaatsen.© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vijftien jaar geleden kwam David Van Eenoo (37) als eerste op het idee om jacuzzi’s te verhuren. Nu gezinnen steeds meer voor een staycation opteren, kloppen ze steeds vaker aan bij zijn bedrijf ‘Jacuzzi aan huis’ voor zo’n tijdelijk bubbelbad. “Wie wil er nu niet van een weekje wellness in de eigen tuin genieten?”, luidt het .

“Jacuzzi’s heb je tegenwoordig in allerlei formaten en uitvoeringen, maar in ieder geval moet je flink wat geld neertellen om zo’n verwarmd bubbelbad aan te schaffen. Daarom leek het mij een goed idee om die te verhuren, wat natuurlijk goedkoper uitkomt voor de klant”, begint David. Sinds 2006 plaatst hij zijn baden in tuinen in heel West-Vlaanderen, en dat het hele jaar door. “Een droomjob, want ik ben constant op de baan en zo leer ik telkens nieuwe mensen en dorpjes kennen. Toch is het niet te onderschatten, want er kruipt veel energie, kracht en tijd in om dit op een goeie manier te doen”, stelt hij.

Jacuzzi aan huis is gevestigd in Oostkamp en levert tegenwoordig vanuit Brugge, Maldegem en Roeselare. “De prijs hangt af van de regio, het model, de huurtermijn en de periode in het jaar. Huren kan al vanaf één dag, maar je kan ook kiezen voor een weekend, een week of een hele maand. Zo kun je volop van de jacuzzi genieten, zonder je naar een kuuroord te hoeven verplaatsen en zonder blijvend een stuk tuin te moeten opofferen”, somt hij verder de voordelen op.

Wellnesscentra dicht

David verkoopt overigens ook baden. “Zowel gloednieuwe exemplaren als toestellen uit de verhuur. Om de hygiëne en een goede werking te kunnen garanderen, vervangen we die immers elk jaar. Het gebeurt vrij vaak dat iemand een jacuzzi huurt als test en ons dan later vraagt om die te laten staan”, lacht de zaakvoerder. Zijn klanten zijn evenwel niet louter particulieren. “De afgelopen jaren leverden we ook aan festivals en jeugdclubs, of zelfs voor vrijgezellen- en bedrijfsfeestjes. Dergelijk vertier hebben we het voorbije jaar natuurlijk amper gehad. Dat verlies hebben wij gelukkig kunnen opvangen, doordat we sinds de lockdown almaar meer vragen krijgen van gezinnen. Nu velen niet op reis gaan en de wellnesscentra dicht zijn, zoeken zij duidelijk naar alternatieven om toch even te kunnen ontspannen.”

Zaakvoerder David Van Eenoo.© gf
Zaakvoerder David Van Eenoo.© gf

Voor wie interesse heeft: een doorgang van 80 bij 214 centimeter, een vlakke ondergrond van enkele vierkante meters en watertoevoer. Meer heb je niet nodig om met je bubbel van de bubbels te kunnen genieten. “Wij reinigen en ontsmetten de toestellen vóór en na elke verhuring, zodat die zeker proper zijn. Wij verhuren overigens enkel solide jacuzzi’s, die niet te vergelijken zijn met opblaasbare bubbelbaden en houten hot-tub’s waar je uren mee bezig bent voor je ze kan gebruiken. Eenmaal volgelopen en opgewarmd, hoef je alleen nog het isolatiedeksel open te vouwen om languit van de onderwatermassage te kunnen genieten. Dat kan ook in de winter, ja. Zeker onder een blote sterrenhemel is dat echt zalig”, tipt David.

Groot en zwaar

Met vijftien jaar ervaring op de teller, heeft hij als verhuurder natuurlijk al heel wat stoten meegemaakt. “Dat gaat van klanten die mij in paniek opbellen om te melden dat de jacuzzi lekt, terwijl ze de tuinslang erin lieten en niet doorhadden dat die langs daar leegliep. Anderen staan er niet bij stil dat dit grote en zware objecten zijn, die je niet zomaar langs trapjes en korte bochten kan dragen. Sommigen moesten dus al hun voordeur uit de scharnieren halen, zodat we door het huis naar de tuin konden. Om diezelfde reden hebben we ook al eens moeten terugrijden om een kleiner model, voor een man die kost wat kost zijn vrouw wou verrassen”, herinnert David zich. Toch maar eerst even die vereiste doorgang nameten, dus! We herhalen: 80 bij 214 centimeter.

Info: www.jacuzzi-aan-huis.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.