Steeds meer Belgen plannen een bezoek aan de Kust

© belga
Redactie KW

Het zomerseizoen komt stilaan op gang aan de Kust: de bezoekersaantallen vertonen geleidelijk aan een positieve tendens. Zo’n 16 procent van de Belgen heeft de intentie om de komende 7 dagen de Kust te bezoeken.

Dat ligt 3 procent hoger dan de voorbije week, toen 13 procent van de Belgen aangaf een bezoek aan de Kust te willen brengen. Twee weken geleden was dit 11 procent.

“Traditioneel is de tweede helft van juli altijd drukker dan de eerste helft. Daarnaast zien we ook de betere weersvoorspellingen als oorzaak voor deze stijging”, licht Liesbet Billiet, regiomanager van de Kust, toe. “Positief is dat zo’n 57 procent van de mensen die aangeven naar de Kust te willen komen, ook plant om er te overnachten. Het gaat dan zowel om tweedeverblijvers als gasten van hotels, B&B’s, vakantiehuisjes en campings. Voor de sector is dat goed nieuws.”

Druktebarometer

Toeristen worden aangeraden om bij hun bezoek aan de Kust steeds gebruik te maken van de druktebarometer op www.dekust.be. Voor het komende weekend (11 en 12 juli) verwacht de Kust een lichtgroen tot geel weekend. Dat betekent dat het op de meeste plaatsen ‘gezellig’ blijft. Op sommige plaatsen wordt er tijdelijk code geel verwacht. Vooral in de centra van de badplaatsen kan het dan even druk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier