Startschot voor ontwikkeling van nieuw bedrijventerrein in Houthulst

Bij het waterbufferbekken dat aangelegd wordt op het nieuwe industrieterrein zie je v.l.n.r. Sandrino Timperman van Timo Tuin die de werken uitvoert, Clément Verkest van Global Estate Group en schepen van Openbare Werken Erik Verbeure. (foto ACK)
Redactie KW

Op vrijdag 12 juni is het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein voor lokale ondernemers. “Er komt zowel een kmo-park als industriegrond. De interesse is groot: liefst 60 procent van de industriegrond is al verkocht” weet schepen Erik Verbeure.

“Omdat de omgeving tijdens WO I zwaar onder vuur lag, moest projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp de site van zo’n 6,4 ha ten zuiden van het containerpark en ten noorden van het bestaande bedrijventerrein Melanedreef, voor de lancering eerst onderwerpen aan een heuse bomdetectie en een archeologisch onderzoek”, legt schepen van Openbare Werken Erik Verbeure uit. Nu er groen licht is, kunnen de bouwwerken echt van start gaan. Global Estate Group kocht de site aan in 2018.

60 procent verkocht

“Het is opmerkelijk dat van de 3,9 hectare beschikbare industriegrond er nu al 2,4 hectare verkocht is aan verschillende bedrijven. Dat is liefst 60 procent. Vandaag zijn er nog maar zes percelen beschikbaar. De interesse is groot. Ondanks de coronacrisis voelen we dat de vraag naar industriegrond in de regio groot is. Dankzij dit project kunnen we deze nood opvangen en de economische groei in de streek bevorderen”, zegt Kathleen De Wulf van Global Estate Group.

“De rioleringswerken en wegeniswerken zijn volop aan de gang en er wordt ook een nieuwe weg aangelegd die het huidige bedrijventerrein met het nabijgelegen recyclagepark zal verbinden. Deze week starten ook de werken aan de groenzone en het bufferbekken. Dit bufferbekken zal eventuele wateroverlast in het gebied opvangen”, vertelt Clément Verkest van Global Estate Group.

“Op het westelijke deel van de site wil Global Estate Group ook nog een kmo-park ontwikkelen met 23 units, verdeeld over twee gebouwen. De units zullen tussen 124 en 450 m² groot zijn. We richten ons vooral op de kleine, lokale ondernemer. Elke unit wordt casco opgeleverd zodat de koper deze naar eigen behoeften kan inrichten. De start van deze werken is voorzien voor het najaar.”

De gemeente Houthulst is verheugd dat het bestaande industriegebied, nu ongeveer 40 hectare groot, uitgebreid wordt.

Lokale ondernemers

“Dit project drijft het totaal aantal hectaren industriegrond op naar 46 à 47 hectare en biedt aan tal van lokale ondernemers een plek om hun activiteiten verder te ontwikkelen. De omwonenden stelden zich vragen bij het ontwikkelen van de site, hun zorg was voornamelijk dat ze wateroverlast zouden krijgen, daarom is er een waterbufferbekken voorzien van 170 meter lang dat ervoor zal zorgen dat het overtollige water wordt opgevangen met als meerwaarde dat het ook nog een mooi natuurelement op de site wordt” besluit Erik Verbeure, schepen van Openbare Werken. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten