Start-ups in Hangar K krijgen voortaan gratis topadvies

Vincent Vanderbeck, ceo van Hangar K en Stijn Rasschaert van BDO bezegelen hun samenwerking. © KDS
Redactie KW

Co-creatiehub Hangar K gaat samen met advieskantoor BDO België in zee om de starters en student-ondernemers op Kortrijk Weide te begeleiden. Vanaf woensdag 27 november staat een team van fiscalisten, juristen en digitale experts gratis tot hun beschikking. “Het doel van de samenwerking is om de braindrain van het Kortrijkse talent tot een minimum te beperken”, vertelt Vincent Vanderbeck, ceo van Hangar K.

Sinds hun start in 2018 huisvest Hangar K, de co-creatiehub voor digitale technologie in Kortrijk, al ruim dertig startende ondernemingen. Maar na een werking van ruim één jaar merkt Vincent Vanderbeck, ceo van Hangar K, dat student-ondernemers en start-ups ondanks hun creatieve ideeën toch de nodige financiële, juridische en fiscale expertise missen om hun idee optimaal te commercialiseren. “Door onze samenwerking met adviesbureau BDO kunnen we onze jonge bewoners gratis die nodige ondersteuning geven”, vertelt hij.

Filip Verstraete, Business Developer bij BDO België bevestigt: “Het is voor starters cruciaal om vanaf het prille begin de juiste keuzes te maken voor hun bedrijf”, weet hij. “Het zou niet de eerste keer zijn dat een startende ondernemer enkele duizenden euro’s aan overheidssteun misloopt, door foute keuzes.” Om recht te hebben op fiscale voordelen en subsidies moeten volgens Filip Verstraete aan heel strikte regels worden voldaan. “Regels en een administratief kluwen die jonge ondernemers kunnen afschrikken. Maar die angst willen we met gratis wekelijkse consultaties wegnemen”, vertelt hij.

Maar het advies die BDO zal bieden aan de start-ups die in Hangar K huizen gaan breder dan dat. “Zo kunnen de jonge ondernemers er ook advies inwinnen hoe ze een businessplan moeten opstellen, hoe ze best hun netwerk uitbouwen of ideeën commercialiseren“, vertelt ceo Vanderbeck. “Waar starters vroeger bij tien verschillende deuren moesten aankloppen, kunnen ze nu voortaan voor al hun vragen bij de adviseurs van BDO terecht in Hangar K.” (Bert De Vriese)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier