Standenbouwer Standplus (Zwevezele, straks Roeselare) hoopt dat coronavirus snel uitgeraasd is

Standplus plaatst standen van meestal Belgische bedrijven - hier Vandemoortele - op beurzen over heel Europa. © gf
Redactie KW

Ook de standenbouwers zien zwarte sneeuw nu de beurzen overal geschrapt worden. Geert Clierinck, medezaakvoerder van Standplus in Zwevezele, moet zich helemaal herorganiseren. “De helft van onze 50 medewerkers zijn vaste mensen, de andere helft – freelancers – zijn nu sowieso thuis. En voor onze vaste mensen trachten we nu een creatieve oplossing te zoeken. Maar op termijn dreigt toch technische werkloosheid.”

Het coronavirus leidt tot afgelasting van heel wat beurzen en daar zijn ook de standenbouwers uiteraard mee de dupe van. Standplus dat nu nog van op de Hille in Zwevezele opereert, maar straks naar Beveren-Roeselare verhuist, moet de hele werking van het bedrijf herzien. “Wij werken over heel Europa. 40 procent van onze activiteiten speelt zich in België af. Verder zijn we vaak actief in Duitsland, Frankrijk en Nederland en in mindere mate in landen als Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Maar onze klanten zijn veelal Belgische bedrijven. Wij gaan hun standen op die beurzen zetten. Maar het is nu vooral organisatorisch een heel kluwen om alles af te zeggen en eventueel te verschuiven.”

De beurzen worden nu bij bosjes geannuleerd. “Sommigen worden geschrapt, anderen uitgesteld. Hoe lang we dit volhouden? Hopelijk kunnen we in mei weer volop aan de slag, maar in het ergste geval denk ik dat dit wel eens tot september zouden kunnen duren. Ik kan mijn mensen nu nog inzetten bij de voorbereiding op de verhuis. Nu zitten we nog op De Hille in Zwevezele, straks betrekken we een nieuwbouw in het Krommebeekpark in Roeselare.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier