Vakbond komt tot akkoord: staking bij bpost Oostende afgelopen

© Belga

Bij bpost Oostende is vrijdag een akkoord gevormd tussen de vakbond en directie. De spontane staking die sinds woensdag aan de gang was, komt daarmee tot een einde. Dat meldt de christelijke vakbond ACV vrijdag. In het akkoord worden onder meer 20 extra medewerkers beloofd tegen de eindejaarsperiode.

Werknemers van het verdeelcentrum van bpost in Oostende legden woensdag het werk spontaan neer. Ze kaarten vooral de hoge werkdruk en het personeelstekort aan. Na een mislukte verzoeningspoging op donderdag, kwam de vakbond vrijdag uiteindelijk tot een akkoord met de directie.

Pak extra mensen

“De directie beloofde op korte termijn een pak extra mensen te voorzien via interim. Ook zal er 20 man extra worden aangeworven tegen de eindejaarsperiode om de enorme drukte op te vangen”, zegt Kristof Vandamme van ACV Transcom. Verder zal de directie de eerder doorgevoerde reorganisatie herbekijken en waar nodig aanpassen.

De vakbonden zijn tevreden maar blijven intussen waakzaam. “Het is onze taak om het onderste uit de kan te halen en daar zijn we vrij goed in geslaagd. De brand is nu geblust maar smeult wel nog na. Het is de bedoeling dat de brand niet terug opflakkert en daar zullen we nauw op toezien.”

De voltallige ploeg gaat vanaf maandag terug aan het werk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.