Stadsbestuur zet licht op groen voor herbestemming Le Grand Hôtel

© LC
Paul Bruneel

Het Nieuwpoortse stadsbestuur heeft het licht op groen gezet voor de herbestemming van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’, beter gekend als de White Residence

Het project dat de naam ‘The Grand’ meekrijgt, is drie jaar voor de geplande oplevering al een grandioos succes, want er zijn meer dan 1.000 kandidaat-kopers voor 70 appartementen. De appartementen hebben een vloeroppervlakte tussen de 60 en 265 m². De verkoop start op 12 juli. Het project omvat naast de 70 appartementen, ook een zwembad met wellnessfaciliteiten, een bar, een brasserie, enkele handelsruimtes, een ondergrondse parking met plaats voor 115 auto’s en een fietsenbergplaats voor 248 fietsen. De oplevering is voorzien in 2024 en dat is precies 100 jaar na de bouw van het beschermde monument, in 1924.

VDD Project Development uit Brugge is ontwikkelaar van historische projecten en koestert grootse ambities voor het Nieuwpoortse gebouw, dat gelegen is op de hoek van het Hendrikplein en de Zeedijk, in het hartje van Nieuwpoort-bad. Er wordt samengewerkt met het internationaal gerenommeerde Londense architectenbureau David Chipperfield Architects. Dit bureau geniet wereldfaam voor zijn restauraties en was onder meer aan de slag voor de Royal Academy of Arts in Londen en het Neues Museum in Berlijn. Het is de bedoeling dat niet enkel de historische elementen zorgvuldig gerestaureerd worden, maar dat ook de elementen die in de loop der jaren verloren zijn gegaan worden herbouwd. Het gaat onder meer om de toren, de koepels, het hoekterras de luifel en de loggia aan de kant van het Hendrikaplein.

De voorbereidingen van de werkzaamheden kunnen nu van start gaan en er wordt verwacht dat bij de graafwerken voor de ondergrondse parking, tunnels en loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog zullen worden gevonden.

Meer informatie over het project op www.the grand.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier