Stadsbestuur Diksmuide weigert vergunning Jumbo

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

De supermarktketen Jumbo krijgt geen vergunning om te bouwen op de Tuinwijk in Diksmuide. Het stadsbestuur weigert de omgevingsvergunning omdat die te veel afwijkt van de geldende voorschriften.

Het college van burgemeester en schepenen van Diksmuide boog zich gisteren over de omgevingsvergunning van supermarktketen Jumbo. Ze besliste in de zitting om de vergunning te weigeren wegens niet toelaatbare afwijkingen van de geldende voorschriften van het bijzonder plan van aanleg (BPA) Tuinwijk op vlak van verharding.

Jumbo diende onlangs een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de bouw van een pand voor een grootschalige kleinhandelszaak op de gelijkvloerse verdieping en ruimte voor logistieke ondersteuning en drie appartementen op de verdiepingen. De aanvrager voorzag ook een parking met 121 parkeerplaatsen, een fietsenberging voor 28 fietsen en een voetgangers- en fietsersdoorgang die de verbinding maakt tussen de nieuwe Tuinwijk en de Woumenweg.

Niet toelaatbare afwijkingen

Langs de Woumenweg (de locatie van de aanvraag) gelden specifieke voorschriften van het bijzonder plan van aanleg (BPA) Tuinwijk. Wegens niet toelaatbare afwijkingen van deze voorschriften gaf de dienst ruimtelijke ordening negatief advies voor deze vergunningsaanvraag. Het college volgt dit advies en voerde dus geen inhoudelijke discussie. De aanvraag was wettelijk niet in orde waardoor ze geen vergunning kunnen afleveren.

Verdere stappen?

De bouwheer heeft nu drie mogelijkheden. Hij kan zich neerleggen bij deze beslissing, tegen deze weigering in beroep gaan of een nieuwe aanvraag voor omgevingsvergunning indienen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.