Stadsbestuur deelt regenponcho’s uit

© (Foto LOO)
© (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Donderdag verraste het stadsbestuur de bezoekers van de donderdagmarkt met een regenponcho.

De stad vond inspiratie in de dansende fonteinen die enkele weken geleden plots water begon te spuiten door een niet goed afgestelde timer.

Intussen liet het stadsbestuur ook weten dat de bezoekersaantallen van de donderdagmarkt stijgen. “Sedert de terugkeer naar het centrum stijgen de cijfers. Door corona kan de stad niet volop gaan voor promotie. Randanimatie en wedstrijden zijn moeilijk te organiseren, terwijl die zaken vroeger veel volk lokten. Het bezoekersaantal is ook sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het regent, heeft dat een onmiddellijk negatief gevolg op het aantal bezoekers. Het vast publiek vindt echter altijd de weg naar het marktplein: zelfs een onverwacht voorval zoals de dansende fontein houdt de mensen niet tegen”, zegt schepen van Citymarketing Dominique Windels (SP.A).

“Het voorval inspireerde ons trouwens tot een actie op de markt. Alle marktkramers én -bezoekers kregen een regenponcho aangereikt als bedanking om het marktgebeuren te blijven ondersteunen, zelfs als het eens per ongeluk fout gaat.” Stadsmedewerkers en medewerkers van de firma Aquafontal deelden donderdag regenponcho’s uit onder het motto ‘Zelfs ot woater giet, kommekik noa de mart in Oarelbeke’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.