Stad Veurne zet licht op groen voor komst van Albert Heijn

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Het Veurnse stadsbestuur heeft de bouwvergunning voor de realisatie van de Nederlandse supermarkt Albert Heijn goedgekeurd. “De aanvraag voldeed aan alle voorwaarden en we ontvingen geen bezwaarschriften”, reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Sticker (Veurne Plus).

Bijna gelijktijdig dienden twee Nederlandse supermarktketens een aanvraag in om zich in de regio te vestigen. In Diksmuide was dat Jumbo, maar daar keurde het stadsbestuur de aanvraag niet goed omdat er volgens de plannen te veel verhard werd.

In Veurne liggen de kaarten anders. Daar wil Albert Heijn zich vestigen en het stadsbestuur heeft daartegen geen bezwaar. “Niemand diende klacht in en alle voorschriften zijn nageleefd”, zegt Sticker. “Hoe het nu verder moet, ligt aan de bouwheer. Die heeft ons al laten weten zo snel mogelijk te starten maar een timing ligt nog niet vast.”

Albert Heijn komt in de Koksijdestraat 8. Daar investeert het in een winkelpand van bijna 1500 vierkante meter waar 34 mensen aan de slag kunnen. Op het terrein komt ook Design Collectors: een webshop van het verhuis- en distributiebedrijf Castelein en self-storage Stor’it in Veurne. Hun assortiment designmeubelen en interieurinrichting komt in een fysieke winkel van 1.060 vierkante meter waar vijf mensen aan de slag kunnen.

Op het domein is een parking voor 178 wagens en 52 fietsen gepland. De hoofdtoegang zal aan de Koksijdestraat liggen.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier