Stad Poperinge treft economische maatregelen

De handelaars zullen hun bijdrage aan de Pop.pas in het tweede kwartaal van 2020 niet moeten betalen. © MD
Redactie KW

Eerder werd al bekend gemaakt dat de terrasbelasting voor het volledige jaar 2020 in Poperinge wordt afgeschaft. Nu worden er nog enkele bijkomende economische maatregelen voorgesteld.

Zo worden alle investeringssubsidies die normaal in de loop van het jaar zouden worden uitbetaald aan startende ondernemers vervroegd uitbetaald. Zo kunnen 13 ondernemers nu al van hun premie gebruik maken. “Daarnaast zijn er nog enkele voorstellen vanuit de vzw Centrummanagement. De handelaars zullen hun bijdrage aan de Pop.pas in het tweede kwartaal van 2020 niet moeten betalen. In de weken waarin heel wat ondernemers verplicht waren hun fysieke zaak te sluiten, werden er ook geen wekelijkse winnaars van 250 euro getrokken. Daarom willen we zodra alle winkels opnieuw mogen openen, in elke winkel een Pop.kado van 25 euro wegschenken. Daarna zullen heel wat acties zich in sneltempo opvolgen“, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Er zullen voor de klanten bierpakketjes van brouwerij Werbrouck uit Roesbrugge te winnen zijn, het inruilen van punten zorgt ervoor dat je een bloemetje krijgt en naar aanleiding van de julifoor zal je kans maken op een VIP-pakket voor de kermis. De marktkramers zullen het standgeld van het aantal weken dat men niet kan komen naar de vrijdagmarkt teruggestort krijgen.

Koop lokaal

“Ondertussen denken we nog verder na hoe we nog wat extra maatregelen kunnen nemen om de lokale economie te ondersteunen. Met deze financiële tegemoetkomingen wil de stad alvast de lokale ondernemers ondersteunen. Maar tegelijk wordt er een oproep gedaan aan de inwoners en consumenten: koop in eigen stad! De lokale handelaars doen mee een stad leven. Ze hebben zoveel te bieden. Het worden harde tijden, ondersteun hen en koop in Poperinge“, aldus nog de burgemeester.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn is er een meldpunt lokale economie 7/7 van 8 tot 20 uur bereikbaar via ondernemen@poperinge.be of 057 34 66 28. Ondernemers met vragen kunnen hier terecht. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier