Stad Kortrijk en Unizo lanceren oproep: “Doe mee met TakeAwayXXL”

Schepen Vandendriessche beloofde eerder al om elke dag een maaltijd af te halen ergens in de stad. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Stad Kortrijk lanceerde enkele weken geleden onder de noemer TakeAwayXXL al een extra premie voor alle evenementenbedrijven en horecazaken van 500 euro. Wie ook aan takeaway doet, krijgt daar nog eens 250 euro bovenop.

“Zo injecteren we 300.000 euro extra in onze Kortrijkse economie want men moet deze premies uitgeven bij een Kortrijkse handelaar”, aldus schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).

In de kijker

De stad zet de deelnemende horecazaken ook extra in de kijker op de webpagina www.kortrijk.be/takeawayxxl. Daar worden alle Kortrijkse afhaalinitiatieven via de bedrijvengids gebundeld. Stad Kortrijk en UNIZO roepen nu alle horecazaken op om aan te sluiten bij ‘TakeAwayXXL’.

Takeaway aanbieders die nog niet vermeld worden op het overzicht worden opgeroepen om hun nummer van vestigingseenheid door te geven, samen met het type keuken dat ze aanbieden. Dat stelt de stad in staat om die horecazaken zo snel mogelijk toe te voegen aan de overzichtslijsten.

“De website is klaar en we gaan een echte communicatiecampagne opzetten rond TakeAwayXXL maar eerst moeten er zoveel mogelijk horecazaken zich op de website aanmelden”, aldus de schepen. “Wij roepen onze leden ook op om massaal zich te registreren voor dit mooie initiatief”, vult Ann Coussement, voorzitter van Unizo Kortrijk aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten