Sportclubs delen in de coronasubsidies

Redactie KW

Als de gemeenteraad van 14 december er zijn goedkeuring aan geeft, zullen enkele Ardooise sportverenigingen samen voor iets meer dan 31.000 euro aan coronasubsidies krijgen.

Er deden 18 verenigingen een aanvraag. Twee verenigingen, I-Fit en het feest- en sportcomité, vallen uit de boot. Twee andere verenigingen die geen toelage aanvroegen worden wel gecompenseerd. Het gaat om de Sint Martinusruiters (4.000 euro) en de ponyclub (6.000 euro).

Koploper KVC Ardooie

Dit geld wordt door de Vlaamse regering ter beschikking gesteld voor de gemeente. Dankzij het geld kan de gemeente tegemoetkomen aan verenigingen die inkomsten verliezen omwille van de coronamaatregelen.

Met 10.000 euro is KVC Ardooie koploper qua subsidie. De beide judoclubs kunnen zich aan 5.000 euro verwachten. De Spartastappers moeten het doen met 2.000 euro. De clubs die 1.000 euro op de rekening krijgen zijn de badmintonclub en Tomabel. De anderen clubs krijgen bedragen beneden de duizend euro toegestopt. De bedragen komen bovenop de gewone werkingsmiddelen. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.