‘Spook-Delhaize’ in Sijsele staat al vier jaar leeg te verkommeren

Redactie KW

Goed én slechts nieuws voor de inwoners van Sijsele. Vier jaar na de aankondiging van een nieuwe Delhaize langs de Dorpsstraat, staat het pand nog steeds leeg door aanhoudende problemen. Het goede nieuws: de keten is nog steeds vastberaden het filiaal te openen én ondertussen bouwt retailer Lidl een hypermodern filiaal vlak naast de deur.

Midden 2014 al kondigde Delhaize trots de komst van een nieuw filiaal aan in Sijsele. De locatie leek perfect gekozen. Langs de Dorpsstraat, aan de overkant van de oude legerkazerne, is heel wat passage én de plaats lokt zowel klanten uit Sijsele als Sint-Kruis. “Sijsele biedt ons een mooie commerciële opportuniteit. Er zijn geen andere Delhaize-winkels in de directe omgeving. Bovendien is de vraag naar deze keten in Sijsele sterk aanwezig. Begin 2015 moet de winkel open zijn”, klonk het midden 2014 bij Delhaize.

Vandaag, vier jaar na datum, is er van een Delhaize geen sprake. Het winkelpand staat al jaren te verkommeren. Bij de inwoners van Sijsele werd de winkel al spottend de ‘spookdelhaize’ genoemd. Vreemd is dat niet. Op het pand staat al in grote letters het logo van de keten en ook de parking is zo goed als klaar. Wat liep er de voorbije vier jaar dan mis? “Het is niet eenvoudig om een antwoord te geven op die vraag”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “Het was wel degelijk onze ambitie om de winkel begin 2015 te openen. Door omstandigheden is dat niet gelukt en lukte dat ook niet de periode erna.”

Details over die ‘omstandigheden’ wil de winkelketen niet geven. Het zou onder meer gaan om juridische procedures. “We beseffen dat de opening op zich laat wachten. Heel lang zelfs”, gaat Dekelver verder. Toch benadrukt hij dat Delhaize de winkel niet opgeeft. “Het is nog steeds de bedoeling om daar een filiaal te openen. Het project is lopende. Wanneer we eindelijk kunnen openen, is echter moeilijk te zeggen. De vertraging is volledig buiten onze wil om. Op dit moment lopen er gesprekken met verschillende kandidaat-uitbaters.” Het lijkt er dus op dat de ‘spookdelhaize’ alsnog zal openen, meer dan vier jaar later dan gepland.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier