Spontane staking bij bpost in Kortrijk

In Kortrijk staakt het personeel van bpost. © Belga
Axel Vandenheede

In Kortrijk heeft zowat drie vierde van het personeel van bpost het werk neergelegd.

Vanmorgen om 7 uur was er al een korte actie, korte tijd later stopte het merendeel van de medewerkers met werken. Ze willen zo de hoge werkdruk en het nijpende personeelstekort aankaarten.

“De mensen zijn het meer dan beu”, stelt Marc Allossery van ACV-Transcom. “Ze werken keihard, maar het werk raakt niet gedaan. Elke dag opnieuw zie je containers staan met verzendingen die niet behandeld kunnen worden. Gewoon omdat de mensen geen tijd hebben.”

Morgen weer overleg

“De hoge werkdruk en het weer van de afgelopen weken zorgden er ook voor dat er nu enkele tientallen medewerkers ziek zijn. Aan dat slechte weer kunnen de bazen van bpost niets veranderen, maar aan de werkdruk en het personeelstekort zeker wel.”

Vanmiddag zitten de vakbonden opnieuw samen met een delegatie van bpost onder leiding van Anton Siebelink. Marc Allossery: “De eerste voorstellen die zij deden, hebben de medewerkers van tafel geveegd. We hopen nu op iets constructievere gesprekken. Morgen om 3 uur ‘s morgens praten we dan bij het begin van de shift opnieuw met de mensen.”

“Tot slot nog dit: niet alleen in Kortrijk zijn er problemen, het is overal hetzelfde liedje. Het zou me niet verbazen mocht de actie in Kortrijk navolging krijgen.”

Vandaag reed een aantal medewerkers van bpost wel uit. Ook de krantenrondes werden afgewerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier