Sonny Sabbe is Toque Blanche bij Orde der 33 Meesterkoks
De Orde der 33 Meesterkoks van België nam tijdens het jaarlijks banket in het Oostendse kursaal de 23-jarige Sonny Sabbe op als Toque Blanche, onderscheiding die wijst op kooktalent met een knipoog richting Meesterkok.
“Ik draag deze culinaire titel graag op aan het ganse team met zus Kimberly en Nikolaï Bruynsteen in het bijzonder”, stelt de gloednieuwe Toque Blanche.
Op de plaats waar ooit gekookt werd voor de intussen ter ziele gegane tv-wedstrijd Mijn Restaurant openden Kimberly Sabbe, Nikolaï Bruynsteen en Sonny Sabbe op 6 februari van dit jaar in de Oostendestraat 13 restaurant La Muse. “We kozen voor de toenmalige naam omdat deze bekend is bij het grote publiek en het steeds een goede weerklank kende”, stelt Sonny Sabbe.
Topkeuken en pure producten
Chef Sonny Sabbe goochelt met klasse het beste uit de Palux-keukeninrichting, getekend Geert Casteleyn. Het restaurant telt een 40-tal zitjes. Een veranda en fraaie tuin zijn extra troeven. “Ik hou ervan om uitsluitend met verse producten te werken, liefst van eigen bodem. Over de versheid van de vis hoeven we niet te debatteren, deze komt rechtstreeks uit de vismijn, hier 156 passen vandaan. Mijn keuken kan je klassiek noemen, zeg maar naar grootmoeders’ recepten zodat je nog proeft wat op je bord ligt. Tegelijk zorg ik voor een extra toets wat mijn keuken dan weer anders maakt. Het moet zijn dat het in de smaak valt, want vele onbekenden die de eerste maanden uit nieuwsgierigheid eens naar de nieuwe gingen eten, zijn intussen vaste klanten geworden, wat bewijst dat we op de goede weg zijn”, vertelt een gelukkig ogende Sonny Sabbe, met terechte fierheid geflankeerd door zus Kimberly, die samen met haar partner Nikolaï Bruynsteen de zaal voor haar rekening neemt.
(GK)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier