Sociaal secretariaat Besox opent nieuw hoofdkantoor aan Kalvekeetdijk

Ceo Christophe Morbee (derde van rechts) huist samen met zijn team in een gloednieuw kantoorgebouw.© DM
Ceo Christophe Morbee (derde van rechts) huist samen met zijn team in een gloednieuw kantoorgebouw.© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Besox, in 1947 gestart als kleinschalig sociaal secretariaat, is uitgegroeid tot een absolute marktleider met meer dan 50 personeelsleden. Die groei vertaalt zich nu in een gloednieuw hoofdkantoor aan de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist. Aan de Lippenslaan opent Besox straks ook een hub voor bank- en verzekeringszaken.

Besox biedt als sociaal secretariaat en specialist in personeelszaken, hr, verzekeringen en financiën een totaalpakket van diensten aan”, weet ceo Christophe Morbee. “Daarbij kiezen we doelbewust voor kleinschaligheid om een gepersonaliseerde service te kunnen leveren, volledig aangepast aan elk bedrijf en elke workflow.”

Gepersonaliseerde aanpak

Tegelijkertijd wil Besox een innovatief bedrijf zijn. “We hebben als enige een gratis en gebruiksvriendelijke online tool ontwikkeld waar de werkgever de loonkost per werknemer kan berekenen, rekening houdend met alle vaste en variabele kosten. Ons vernuft in combinatie met onze gepersonaliseerde aanpak wordt door onze klanten erg geapprecieerd.”

“Veel van onze klanten komen uit de horeca- en retailsector”, vervolgt Christophe Morbee. “Zij kregen het voorbije jaar zware klappen te verduren. Door zelf de juiste expertise in huis te halen, konden we hen wegwijs maken in alle regelgeving. Op die manier zijn we er ook in geslaagd nieuwe klanten aan te trekken.”

Omzetgroei

Zo zegden 125 bedrijven het contract met hun vorige sociaal secretariaat op en mocht Besox 250 nieuwe dossiers opstarten. “Voor het eerst ook voor bedrijven die meer dan 100 personeelsleden tellen. De crisis verteren we dus goed. In 2021 verwachten we een omzetgroei van 27 procent.”

Die groei vertaalt zich nu in een gloednieuw hoofdkantoor. Besox verhuist van het centrum naar de rand van Knokke-Heist. “Aan de Kalvekeetdijk 179 delen we een splinternieuw gebouw met Project Architects. Het nieuwe kantoorgebouw is multifunctioneel.”

“Zo komt er voor onze medewerkers een ruime eetzaal, een fitness en een opleidingscentrum. Daarnaast willen we er, eens de coronacrisis achter ons ligt, evenementen organiseren en de ruimtes verhuren aan start-ups of startende ondernemers. Het kantoor is ook vlot bereikbaar en telt 15 parkeerplaatsen.”

Kort op de bal spelen

“In de Lippenslaan 132 openen we straks een hub met persoonlijke dienstverlening voor bank- en verzekeringszaken. Daarnaast nam Besox in februari van dit jaar in Gent een nieuw kantoor in gebruik. Ook het kantoor in Oostende wordt binnenkort uitgebreid”, geeft de ceo mee.

“In vijf jaar tijd gingen we van twintig naar vijftig medewerkers. Een bewuste keuze, want het koesteren en stimuleren van menselijk kapitaal betekent het versterken van het bedrijf op elk gebied. Zo blijven we kort op de bal spelen en kunnen we snel op vragen van onze klanten reageren. Op termijn willen we in elke provincie een Besox-hub creëren, met mensen die zowel de regio als het bedrijfsklimaat door en door kennen”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.