So-Fit Sportcentrum steekt in een nieuw jasje

V.l.n.r. zaakvoerders Sophie Decoutere en Olivier De Gryse en medewerkster Fien Rogiers in de nieuwbouw van So-Fit. © Frank Meurisse
Redactie KW

So-Fit verhuist na drie jaar opnieuw. Nu vestigt het sportcentrum zich in een splinternieuw pand enkele straten verderop, in de Hondekensmolenstraat. Op 4 januari gaan de deuren voor het eerst open voor het grote publiek.

Sophie Decoutere en Olivier De Gryse startten met So-Fit Sportcentrum in de Roeselaarsestraat in Izegem, waar ze 20 jaar lang gevestigd waren. Daarna vonden de lessen voor een periode van 3 jaar plaats in de Kortrijksestraat. Ondertussen kochten de eigenaars een grote lap grond, waar ze in het voorjaar van 2019 begonnen aan de bouw van een nieuw onderkomen. Begin 2020 verhuist het centrum naar het gloednieuwe pand in de Hondekensmolenstraat.

Sophie is een kinesitherapeute die zich verder gespecialiseerd heeft in groepsfitnesslessen, yoga en personal coaching. Haar man Olivier De Gryse behaalde een certificaat als Schwinn Cycling instructor. Samen zorgen ze ervoor dat So-Fit Sportcentrum blijft groeien en hebben ze oog voor de vraag van hun klanten. Niet alleen namen Sophie en Olivier extra lesgevers in dienst om hun aanbod uit te breiden, ook zorgen ze ervoor dat verschillende doelgroepen bij het sportcentrum terecht kunnen.

Nieuwigheden

“Overdag is ons aanbod sterk gericht naar de actieve senioren”, vermeldt Sophie. De verschillende groepslessen zijn aangepast op niveau. Zo vind je yoga, maar ook spinning- en Zumbalessen in het pakket voor 55-plussers. “We hebben aan de andere kant ook sporters die al als kleuter bij ons kwamen dansen of turnen”, gaat Sophie verder. “Vandaar dat ons aanbod meegroeit met de wensen van onze leerlingen.” Bovendien wordt het jeugdaanbod van So-Fit voortaan meer opgesplitst. “De kloof tussen de eerste en laatste graad van het middelbaar is soms wat groot. Onze lessenmix voor tieners werd daarom per leeftijdsgroep verder opgedeeld.”

So-Fit introduceert als eerste ‘Pound’ in de streek. Het gaat om een soort training waarbij oefeningen worden uitgevoerd op rockmuziek. Hiervoor worden speciaal ontworpen lichtgewicht drumsticks, oftewel ‘ripstix’, gebruikt. “Tijdens een les Pound voel je je precies de drummer van een rockband.”

Opening

Op zaterdag 4 januari gaan de deuren van de nieuwbouw voor het eerst open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in Hondekensmolenstraat nummer 55, dit tussen 14 en 18 uur. Je kan er kennis maken met de uitbaters en het vernieuwde sportaanbod bekijken.

“We zorgden voor 21 parkeerplaatsen op ons terrein”, vertelt Sophie “maar door het slechte weer heeft de aanleg daarvan jammer genoeg vertraging opgelopen.” Wie een bezoek brengt aan het splinternieuwe pand, kan dus beter langs de weg parkeren. (GS)

Info: op www.so-fit.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier