Smoefelen bij Frank en Natacha in Oostende

Frank en Natacha voor hun zaak De Smoefeloare: horeca-ervaring zat. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Frank en Natacha voor hun zaak De Smoefeloare: horeca-ervaring zat. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Frank Verwaerde (56) en Natacha Gisquiére (51) hebben woensdag in de Wittenonnenstraat hun bistro-tearoom ‘De Smoefeloare’ geopend. “We kunnen het horecaleven niet missen.”

Frank is een echte Oostendenoare en baatte verschillende horecazaken in Oostende uit. “Ik was amper 23 jaar toen ik in 1988 de ‘Peppermint’ – een jeugd- en muziekcafé waar je tot in de vroege uurtjes kon genieten van een toffe sfeer en goede muziek – in de Langestraat overnam. Daarnaast had ik ook de ‘Cartouche’ in de Langestraat. In 1997 liet ik beide zaken over, om kortstondig een frituur uit te baten in de Stuiverstraat. Daarna was ik uitbater van het bekende café ‘Sylvester’ op het Vissersplein.”

Natacha studeerde af als kokkin in 1988. Ze werkte in onder andere ‘Ter Yde’, ‘Ter Helme’, in ‘De Korre’ in Oostduinkerke en in Bistro ‘Botanic’ in Westende. “We droomden ervan om samen te werken in onze eigen zaak”, vertelt ze. “Toen we de kans kregen om de zaak over te nemen, hebben we niet getwijfeld. Of we bang zijn voor de coronamaatregelen? Nee, hoor. De cijfers evolueren goed en we gaan nooit meer terug naar een sluiting, daar zijn we zeker van.”

In De Smoefeloare kan je terecht voor een ontbijt, een lunch en een pannenkoek. Open van 9 tot 19 uur, dicht op maandag.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.