Smappee wint prestigieuze Henry van de Velde Award met slimme laadpaal

De Smappee EV Base, de nieuwste slimme laadpaal van het cleantechbedrijf Smappee op Evolis in Kortrijk-Harelbeke, heeft een Henry van de Velde Design Award binnengehaald. Met de laadpaal klopte Smappee 198 andere inzendingen in de categorie Business Innovation Award.


Smappee heeft sinds begin dit jaar een nieuwe thuisbasis in Snowball op het Evolis-bedrijvenpark op de grens van Kortrijk met Harelbeke en Zwevegem. De technologie-onderneming onder leiding van Stefan Grosjean mag zich met de Smappee EV Base de winnaar van de Henry van de Velde Design Award in de categorie Business Innovation noemen.

Elk jaar zetten die Henry van de Velde Design Awards projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design aan het publiek laten zien. Een professionele jury sprak zich uit over zeven categorieën en duidde zo 17 winnaars aan, waaronder Smappee dus.

Visitekaartje

De slimme laadpaal duidt volgens Smappee op de evolutie van een noodzaak naar een meerwaarde. “Smappee EV Base is uitgerust met onze unieke energiemanagementtechnologie en houdt de perfecte balans tussen design en intelligentie”, zegt ceo Stefan Grosjean. “Ze laadt eenvoudig en veilig wagens terwijl ze de energiestromen van het gebouw slim beheert. Het design is zo dat het geïntegreerde LED-licht zowel de status van de laadsessie als een extra verlichting op de parking voorziet.” Volgens Grosjean is de nieuwe laadpaal een visitekaartje voor elke parking.

Smappee wint prestigieuze Henry van de Velde Award met slimme laadpaal

De Smappee EV Base richt zich vooral op bedrijven, aangezien daar de noodzaak om tegelijk meerdere elektrische wagens van werknemers en bezoekers te laden er wel is. Per laadpaal zijn er twee laadpunten met vaste laadkabels voor een groter gebruiksgemak. Dankzij de geïntegreerde LED-verlichting hoeft men geen extra verlichting met bijhorende elektrische kabels te plaatsen en wordt de veiligheid op parkings verhoogd.

Publieksprijs

Smappee maakt ook nog kans op een Gold Award en het grote publiek kan het team van Stefan Grosjean helpen aan een Public Choice Award door online te stemmen. Op 5 februari 2021 nemen de winnaars hun award in ontvangst tijdens een slotevent in Bozar. Dan worden ook de winnaars van de Gold en Public Choice award bekendgemaakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.