Sluiting dreigt voor Kortrijks kattencafé: “Ik hoop nog een overnemer te vinden”

Alle tien de huispoezen van het café kommen binnenkort ter adoptie. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kuro Neko sluit na een kleine twee jaar definitief de deuren. Tenzij zaakvoerdster Birgit Verbeke binnen afzienbare tijd een overnemer kan vinden. Ze kampt al een tijdje met gezondheidsproblemen en kondigt de sluiting aan met pijn in het hart.

Birgit Verbeke van het Kortrijks kattencafé Kuro Neko in de Onze-Lieve-Vrouwestraat is dringend op zoek naar een overnemer. De zaak opende zo’n twee jaar geleden, maar leed zwaar onder de coronacrisis. Dé oplossing voor alle andere café’s, namelijk een groot terras buiten zetten, is voor Birgit immers geen oplossing. Ze startte daarom nog een crowdfundig op in april, maar ook die bracht geen redding.

Gezondheidsproblemen

Komt nog eens bij dat ze al een tijdje met gezondheidsproblemen kampt, waar ze verder geen details over kwijt wil. “Een half jaar geleden werden de openingsuren van het café al aangepast en recent werden de uren nog eens verminderd. Af en toe was er een onverwachte sluitingsdag. Hoewel dat heel vervelend is voor de klanten, waren de aanpassingen en onaangekondigde sluitingsdagen met een goede reden. Voor diezelfde reden ben ik genoodzaakt om een overnemer te zoeken voor het café”, verzucht Birgit.

“Het is voor mij niet meer mogelijk om de zaak verder te zetten omwille van gezondheidsproblemen en alle onvoorziene situaties die daaruit voortvloeien. Ik kies ervoor om hier niet verder over uit te weiden en vraag dan ook aan iedereen om dit te respecteren.”

Katjes ter adoptie

“Het café is volledig ingericht als kattenparadijs met ondertussen grote naambekendheid in Kortrijk en daarbuiten”, vervolgt ze. “Alles is volledig in orde volgens de richtlijnen van het FAVV en goedgekeurd door dierenwelzijn. Dus ga ik op zoek naar iemand die het café en concept wil verderzetten. Iemand met een passie voor katten en alles wat daarbij komt kijken.”

Birgit stopt met pijn in het hart.
Birgit stopt met pijn in het hart.© AN

Het enige wat niet over te nemen valt, zijn de vaste bewoners, de poezen. Die komen ter adoptie. “Met een zwaar hart ga ik op zoek naar de perfecte nieuwe bediendes van mijn tien vaste cafébewoners. Dit is voor mij het moeilijkste deel van deze beslissing. Er zullen heel veel traantjes vloeien bij elk afscheid.”

Birgit geeft binnenkort via sociale media meer informatie over de adoptieprocedure en vraagt om nu nog geen contact op te nemen voor de adopties.

Heb je oprechte interesse in een overname? Stuur Birgit dan een mail op : catcafe@kuro-neko.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier