Sluis vraagt Vlamingen regels na te leven tijdens shoppen over de grens

De Nederlandse gemeente Sluis roept Vlamingen op om niet massaal bij hen te komen winkelen. Als ze dat toch doen, wordt gevraagd op minder drukke momenten te komen. Net als bij ons is de horeca in Nederland dicht, maar alle winkels zijn er wel gewoon open. De grenzen sluiten is evenwel niet aan de orde. Het grootste doel is om drukte te vermijden.

© www.vvvzeeland.nl

Vooral in het weekend en op feestdagen zijn er heel wat Vlamingen die de grens oversteken om toch maar even te kunnen winkelen. Verrassend is dat niet, aangezien de winkels bij ons al enige tijd gesloten zijn. Bij onze noorderburen is dat niet het geval. Enkel de horeca moest daar dicht. In normale omstandigheden zien ze in Sluis graag Belgen komen, maar nu is dat even anders. “Met elkaar proberen we corona te bestrijden, in Nederland én in Vlaanderen. Vermijd daarom drukte en doe alleen de noodzakelijke boodschappen, zo dicht mogelijk bij huis”, laat het gemeentebestuur weten. “Is een bezoek aan Nederland noodzakelijk? Denk dan aan de Nederlandse regels: kom alleen naar de winkel, houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje.” Onder andere de stad Damme, dicht bij de grensovergang met Sluis, steunt de oproep en vraagt de inwoners in eigen regio te blijven.

Belangrijk: een echt verbod om naar Sluis af te zakken is er niet. De grenzen sluiten is dan ook helemaal niet aan de orde. Vlamingen blijven welkom, maar de gemeente Sluis ziet ze bij voorkeur verspreid en op minder drukke momenten komen. Er wordt ook gevraagd zich aan de plaatselijke regels te houden, die anders zijn dan bij ons. Zo mag je in Nederland in principe maar met twee samen op straat lopen. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.