Slagerij Versaevel uit de Westlaan sinds begin 2021 gesloten

Sinds begin januari hield Slagerij Versaevel aan het begin van de Westlaan de deuren gesloten.

Ann Bruynooghe voor Slagerij Versaevel, de zaak die ze samen met haar man Kurt 30 jaar runde. (foto SB)© Stefaan Beel
Ann Bruynooghe voor Slagerij Versaevel, de zaak die ze samen met haar man Kurt 30 jaar runde. (foto SB)© Stefaan Beel

Slager Kurt Versaevel onderging recent een medische ingreep aan het hart en samen met zijn echtgenote Ann Bruynooghe besloot hij om de zaak stop te zetten. “We hebben ook geen opvolgers”, doet Ann uit de doeken. “Onze zonen Simon (23) en Matthias (21) kiezen professioneel andere wegen. Ze hebben hier wel jarenlang mee gewerkt. In zoverre zelfs dat onze klanten dachten dat de opvolging hier verzekerd was. Ook een van onze trouwe medewerkster had recent aangegeven liever een stapje terug te zetten. Dat alles samen, heeft ons de beslissing doen nemen.”

“Vooral dankbaar naar onze klanten toe”

En dat gebeurde voor sommige klanten wat onverwacht. “Als het langer op voorhand gepland was, zou je tegen iedere klant nog eens een bedanking kunnen uitspreken. Dat willen we nu wel via deze weg doen. Ik krijg ondertussen ook tal van berichtjes van klanten en ik hoop er ook nog veel eens weer te zien. We wonen hier wat verderop in de Westlaan, dus zullen we wellicht nog wel wat mensen zien. Maar eerlijk: we zullen die mensen ook missen.”

Sociaal contact

Kurt Versaevel is uit Wervik afkomstig, leerde daar ook deels de stiel, maar was ook drie jaar bij een West-Vlaamse slager in Brussel in opleiding. Ann groeide dan weer op in Roeselare en Oostnieuwkerke. “We zijn hier begonnen op 14 juni 1991, het zou dus straks 30 jaar geweest zijn dat we onze zaak hadden. Onze locatie hebben we goed overwogen. We zaten ook naast een bakker, op die manier bezorg je elkaar ook extra klanten. Al hadden we natuurlijk elk ook ons eigen klantenbestand. We begonnen met een kleinere toog, maar bouwden gestaag op. We hadden ook een trouw cliënteel, van heel wat mensen wisten we wanneer die zouden binnenkomen. In het begin deden we het met ons tweetjes, maar toen de zaak groeide, aanvaardden we ook personeel. En ook onze zonen deden dus hun duit in het zakje.”

Slagerij Versaevel stond bekend voor de verse bereidingen. “Ons gehakt, de preparé, paté, de slaatjes… Als ambachtelijke slagerij maakten we veel binnenshuis. We lagen hier ook langs een drukke invalsweg in Roeselare. We hadden dus niet enkel veel klanten uit de buurt, maar ook mensen die hier gewoon passeerden.”

“We kijken met dankbaarheid terug op deze 30 prachtige jaren”

“Onze zaak staat nu over te nemen, deze beenhouwerij is ideaal voor mensen die op kleine schaal willen beginnen. Zelf gaan we normaal in loondienst aan de slag. Kurt herstelt goed en heeft al een job op het oog. Zelf rond ik hier nog wat het papierwerk af, maar bedoeling is dat ook ik nog een nieuwe uitdaging zoek. Ik zou ook het sociaal contact nog niet kunnen missen. We hebben altijd graag onze job gedaan, maar het is nu tijd voor iets anders. Maar die 30 prachtige jaren hebben we te danken aan onze klanten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.